Düzce siyaseti son zamanlarda hareketli günler geçirmekte.

Birçok söylenti Düzce kulislerinde kulaktan kulağa dolaşıyor. Kimileri İl Başkanı Hikmet Keskin’in istifa edip belediye başkanlığına adaylığını koyacağını söylemekte kimileri Fevai Arslan'ın belediye başkanlığına hazırlandığını olmazsa il başkanı olarak partide görev almak istediğini söylemekte. Kimileri de Hikmet Keskin’in istifa etmesi halinde il başkanlığı koltuğunu Cihat Çelik’e bırakacağını duyuyoruz.

Yine Milletvekili Ayşe Keşir’inde Düzce siyasetinde Keskin sonrası için bazı çalışmalar yaptığı bilgisi kulaktan kulağa dolaşmakta. Yerin kulağı var. Keşir hanımın strateji ve kulislerini önümüzdeki günlerde ele alacağız. Düzce’nin abisi mi olmalı ablası mı…?

Gelen rivayetlere göre siyasetle ilgili çalışmalar yapan bu sahibi ekiplerden de bahsediliyor.

Mevcut Belediye Başkanı Dursun Ay ise kendisine yapılan vizyon sahibi olmadığı ile ilgili iddialara ise farklı ve anlaşılması güç bir açıklama ile cevap verdi. ‘Biz filim artisti değiliz’ sanırım başkanımız televizyonculuk ile vizyon sahibi olmayı birbirine karıştırdı. Kısa bir açıklama yapacak olursak bir vizyon söylemidir.

Peki vizyon nedir?
Vizyonun birçok tanımı var ancak biz onu basitçe “Gelecek Resmi” olarak tanımlanıyor. Vizyon sahibi olmayı ise gelecekle ilgili net bir resme sahip olma anlamına geliyor. Gelecek resmi aynı zamanda hayal kurmayı da çağrıştırıyor. Ancak vizyon ile hayal arasında fark, vizyonun temel yeterliliklerden hareket ederek, değerler bütünü içinde gelecekte ulaşılmak istenen yer olması, hayalin ise mevcut durumla bir bağlantısı olmadan gelecek için bir görüntü olmasıdır.

Vizyon kendimizi gelecekte gördüğümüz yer, hayal ise gelecekte kendimizi orada görmesek, orada olma olasılığımız olmasa da olmak istediğimiz yerdir. Hayal ile vizyon arasındaki farkı daha net bir şekilde ifade edecek olursak bu günden geleceğe doğru baktığınızda yaptığımız işle ilgili olarak 5, 10 veya 20 yıl sonra kendimizi ne yaparken görmek istiyorsak o bizim vizyonumuzdur.

Bu vizyonu düşünürken bugünden o hedeflere nasıl ulaşılacağı ile ilgili kafamızda az çok fikirlerinde olması gerekir şüphesiz. Bu soruların cevapları ne kadar belirli ise, gelecek ile ilgili çizdiğiniz tablo ne kadar netse bunları yaşama ihtimaliniz o kadar yüksek olacaktır.

Tablodaki belirsizlikler ne kadar fazla ise ifade ettiğiniz şey bir vizyon değil, bir hayal olacak. Böylece ne beş yıl sonra ne de on yıl sonra istediklerinizin gerçekleşmesi mümkün olmayacaktır.

Size bağlı olmayacak. Vizyon sahibi olmak ise gelecek ile ilgili net bir tabloya sahip olmak demektir. Fikirlerimiz bizi düşündüğümüz geleceğe ulaştırması açısından önemlidir.  

Gelecek ile ilgili net tablolara sahip olmak bize istediğimiz geleceğe ulaşma, imkanı sunacaktır. Bir vizyonumuz yoksa, fırsatlar ve kaynaklar biz onları fark etmeden geçip gidecektir. Belediye ve belediye başkanlığı halka şehrin insanına ve onun hayatına en çok temas eden kurumların başında gelir. 

Bu sebeple vizyonunuz ve misyonunuz yoksa o şehre bir değer katamazsınız.
Bu sebeple Allah Düzce’ye vizyon ve misyon sahibi belediye başkanları nasipse etsin.