Ankara’ya giderken Akçakoca’da yaşayan akrabalarını ziyaret eden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, önemli açıklamalarda bulundu.

Akçakoca ile ilgili düşüncelerini dile getiren Kotil, ilçeyi Rize’ye benzettiği için çok sevdiğini söyledi. Savunma sanayisinin ihracatının artırılması için çalışacaklarını söyleyen Kotil, yarım milyar dolar ihracat yapan şirketlerinin gelirini 2 milyar Dolar’a ulaştırmak istediklerini kaydetti.

Kendi uçağını yapması amacıyla kurulan TUSAŞ’ın savunmaya dönük ihracatta Türkiye birincisi olduğunu aktaran Kotil, şunları kaydetti:

" Rahmetli Erbakan’ın yaptığı bir şirkettir TUSAŞ. Türkiye kendi uçağını yapsın diye kuruldu. Sistemi ile uğraşan Fon ve halktan toplanan bağışlarla 1973’te TUSAŞ kuruldu, hayat buldu. 1974, 1986 yılın da F-16 ların imalatıyla başlayan serüven Bu gün kendi uçaklarımızın imalatıyla devam ediyor. Sizlerde takip etmişinizdir. İHA’ mız olsun. Atak helikopterimiz olsun. Hürkuşu’muz olsun hizmetimizde. İnşallah daha çok ürünler çıkartacağız. Milli muharip için çalışıyoruz."  

Haber: Y. SEVER