2007 yılında yapılan genel seçimlerde sandık başına giderek mahalle olmak adına refaranduma katılan ve ardından Düzce Belediyesi'ne bağlanan 15 Köy, artık şehirli olmanın avantajlarını ve hizmetlerini almak istiyor. Belediye ve kamu hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamadıklarını belirten vatandaşlar artık şehirli olduğumuzu hissetmek istiyoruz dediler. Son refarandum ile mahalle olan köylerde yaşanan sıkıntılar, seçim gezileri yapan siyasilere de aktarılıyor. Seçim toplantıları yapan siyasiler özellikle yeni mahalle olan köylerde hep aynı şikayetleri dinliyor.

Köy statüsünden kurtularak mahalle olan Ağa Mahallesi de artık hizmet görmek istediklerini belirtiyor. Düzce merkeze en yakın köylerden biri iken mahalle yapılan ve Belediye hizmetlerinden yararlanmaya başlayan Ağa Mahallesi sakinleri arzuladığımız hizmeti göremedik diyerek dert yanıyorlar. Posta hizmetlerinin dahi gelişi güzel yapıldığını belirten mahalle halkı, biz de herkes gibi mektuplarımızı kapımızda görmek istiyoruz. Kahvehaneye bırakılan binlerce mektup içinde kendi adımıza geleni bulmakta zorlanıyoruz. Bu hizmeti mahalle olan bir yerde yapmak çok mu zor diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar hala köy muamelesi gördüklerini ve postalarının postacılar tarafından kahvehaneye bırakıldığını ifade ederek, mahalle olan bir yerde postaların kapı kapı dolaşılıp bırakılması gerekmez mi diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Haber; Ü. ÇETİN