Düzce’de hafta sonu sadece bir gün süren kar yağışı taşkınları beraberinde getirdi. Altyapı eksikliğini gün yüzüne çıkaran yağışlarda olan yine vatandaşa oldu. 220 haneli merkeze bağlı Bahçeköy’de hane sahiplerinin yarısından fazlasının bahçeleri ve tarlaları sular altında kaldı.  Alt yapının olmadığı köyde lağım suları ile kar suları karşısında köyde hastalık kapıda…

HASTALIK TEHLİKESİ!

Köy sokaklarında oyun oynayan çocuklar hem hastalık hem de boğulma tehlikesi altında. Aileler, yarım metreyi bulan çukurlarda biriken sularda çocuklarının boğulmasından korkuyor…



Hemen hemen her evden her bahçeden aynı şikayet sesleri yükseliyor. Benzer sorunların bulunduğu evlerde aileler, seslerini duyurmak için Valiliğin kapısını çalmış ancak sonuç değişmemiş. Vali Ali Fidan’ın talimatıyla köye gönderilen yetkililerden ses soluk çıkmayınca haber merkezimizi arayan köy sakinleri, haziran ayına kadar çekilmeyen sulara çözüm istedi.

ÇOCUKLARIMIZ HASTA OLACAK DİYE KORKUYORUZ

Bahçesine dolan suların boyutunu ayağına geçirdiği çizmelerle gösteren Ömer Yıldız, “Temmuz’a kadar burası temizlenmiyor. Çocuklarımız hasta olacak diye korkuyoruz. Sayın valimizden yada DSİ’den yardım bekliyoruz. Şikayetimizi ilettik. İmzada topladık. Gelip kontrol ettiler hala geri dönüş olmadı.” şeklinde anlattı.


2 YILDAN BERİ BÖYLEYİZ!

Meryem Yıldız ise şunları söyledi: “Geçen hafta valiliğe ve il özel idaresine gittik. Şikayetimizi anlattık. Dilekçemizi de verdik. Ama gelip ilgileneceğiz dendi. İlgilenen olmadığı için sizi çağırdık. Yazın sivrisinek oluyor. Çocuklarımızın gelişimi bile geride kaldı. Hayvanlarımız telef oldu. 2 yıldan beri böyleyiz. Kanalizasyonumuz bir tarlaya boşalıyordu. Tarla sahibi kapattı. Artık yol kenarına dökülüyor. Hayvancılık bile öldü köyde… 8. Aya kadar sular çekilmiyor. lağım kokularını çekiyoruz.”



BİZ DE İNSANIZ!

Hayvanlarının telef olduğunu iddia eden vatandaşlar, isyan etti. Bahçesi su dolan Gülten Turan, Başbakan’a ve Vali’ye seslenerek “ Suriyelilere birşey olsa yardım çadır her şeyi yapıyorlar. Bize gelince neden yapmıyorlar. Bizde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyız. Biz de insanız. Bize yardım etsinler. Vali Bey ayaklansın…”ifadelerini kullandı.

Okul çevrelerinin, ahırların ve odunluklarının sularla dolduğu köyde, vatandaşlar kalıcı çözüm istiyor…

Haber;S.KAŞKIR