Yığılca'ya bağlı Hasanlar Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, özel bir şirkete ait taş ocağında atılan dinamitlerin yarattığı sarsıntının evlerinde çatlaklar oluşmasına neden olduğunu iddia ediyor.

Hasanlar Köyünde bulunan evlerin büyük bölümünde duvarlarından temellerine kadar derin çatlaklar bulunduğu dikkat çekerken, evlerindeki çatlakların ne zaman oluştuğunu anlatan vatandaşlar, çatlakların üç yıldır bölgede faaliyet gösteren bir taş ocağında iki- üç günde bir atılan dinamitler nedeniyle oluştuğunu öne sürüyor.

Hasanlar sakinlerinin bir diğer iddiasi ise, taş ocağı kurulurken yapılan Çevresel Etki değerlendirme toplantısında firma yetkililerinin burada dinamit kullanılmaksızın üretim yapılacağı, sulu taş kırma metodları kullanarak toz oluşumunun önüne geçileceğine söz verildiği şeklinde...

Köylülerin şikayetlerine yanıt veren şirket sahibi Erkan Güldiken ise binalarda açılan çatlakların kendilerinden önce köye daha yakın bir alanda çalışma yapan bir şirketin yaptığı çalışmalardan dolayı olduğunu belirtti. Güldiken ayrıca her hafta denetleyiciler tarafından yapılan çalışmaların denetlendiğini bu konuyla ilgili gerekli belgelerinde ellerinde olduğunu ifade etti. Erkan Güldiken son olarak evlerin iş sahası dışında olduğunu ve yapılan çalışmaların evlere hiçbir şekilde zarar vermeyeceğini sözlerine ekledi.