Köydes Projesi kapsamında Düzce ili için bu yıl ayrılan ödenek 7 Milyon 557 bin lira oldu. Ödeneğin ilk dilimi olan 3 milyon 686 bin lira İl Özel İdaresi hesabına geldi ve yapılan planlama doğrultusunda ilçelelerin ihtiyaçlarına göre pay edildi. İkinci dilimde gelen 3 milyon 870 bin lira ise Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri hesabına aktarıldı ve gelen ödenek her ilçenin kendi hesabına direk olarak yattı. Köylerin alt yapı , yol, köprü ve çevre düzenlemeleri için kullanılacak ödenekler için bu yaz her ilçede hummalı bir çalışma yapılması bekleniyor. İlçelerde bu yıl en fazla ödeneği Yığılca ve Kaynaşlı İlçesi alırken, en düşük pay ise Çilimli ve Gölyaka ilçelerine ayrıldı. İkinci dilim ödeneğin ilçelere direk olarak aktarılması ile bu ödeneğin kullanım yetkisi Kaymakamlıklara verilmiş oldu. Bu yıl ilk kez İlçe bazında yapılan bu dağılım ile her ilçe kendi bünyesinde çalışmalar yürütecek.
  
İŞTE İLÇE İLÇE YAPILACAK KÖYDES ÇALIŞMALARI:
 
Merkez KHGB kendilerine ayrılan toplam 2.987.027 TL ile Samandere-Özyanık köprü yapımı, Gündolaması Köyü menfez yapımı, Yeniaynalı Köyü depo ve terfi hattı yapımı, Yayla Köyü depo ve terfi hattı yapımı, Karaçalı Köyü depo ve kaptaj yapımı, Büyükaçma Köyü depo ve isale hattı yapımı, Nuhlar Köyü depo yapımı, Suncuk Köyü depo onarımı, Erdemli Köyü depo onarımı, Yenitaşköprü Köyü isale hattı yapımı, Muncurlu Grup içme suyu tesisinden Gümüşpınar, Musababa, Altınpınar ve Günbaşı Köylerine isale hattı ile bağlantısının yapımı, Yayakbaşı Köyü sondaj ile depo bağlantısı ve klorlama cihazı takılması, 23 Köye Klorlama Cihazı alımı ve montajı, Osmanca Köyü depo ve şebeke hattı yapımı, Asar Köyü şebeke, isale hattı ve depo yapımı, Gölormanı Köyü şebeke hattı yapımı, Aydınpınar Köyü şebeke ve 50 tonluk depo yapımı, Karaderehasanağa Köyü şebeke hattı yapımı, Mamure Köyü şebeke hattı yapımı, Aybaşı Köyü isale hattı ve depo yapımı, Kabalak Köyü şebeke hattı yapımı, Düzköy depo ve bağlantısı yapımı, Musababa Köyü depo onarımı işlerini planlamıştır.
Akçakoca İlçesi KHGB kendilerine ayrılan toplam 815.351 TL ile Melenağzı-Nazımbey Bağl. yolu 1.Kat Asfalt yapımı, Deredibi-Şifalı Su Bağl.Yolu .Kat Asfalt yapımı, Koçullu-Koçar Bağlantı Yolu 1.Kat Asfalt yapımı, Kınık-Göktepe Bağl.Yolu 1.Kat Asfalt yapımı, Kalkın Sahil Yolu 1.Kat Asfalt yapımı, Edilli Yolu Menfez Yapımı, Melenağzı Köyü Heyelan İst. Duvarı yapımı, Hemşin Yolu Heyelan İst. Duvarı yapımı, Deredibi-Çiçekpınar Köyü içme suyu borusu değişimi, Tepeköy-Dereköy Köyü içme suyu borusu değişimi, Kurugöl Köyü içme suyu borusu değişimi işlerini planlamıştır.
Cumayeri İlçesi KHGB kendilerine ayrılan toplam 390.959 TL ile Dokuzdeğirmen Köyü 1950m x 8m.(15600 m2) Kilit Parke Yol Yapımı, Çelikdere Köyü İçme suyu Projesi yapımı, Iğdır Köyü İçme suyu Projesi Kuyusu Açılması işlerini planlamıştır.
Çilimli İlçesi KHGB kendilerine ayrılan toplam 344.621 TL ile Kırkharman Köyü II. Kat asfalt kaplama yapımı, Söğütlü Köyü II. Kat asfalt kaplama yapımı, Alacamescit Köyü II. Kat asfalt kaplama yapımı, Sarımeşe Köyü II. Kat asfalt kaplama yapımı, Tepeköy Köyü Kilit parke taşı yapımı, Kırkharman Köyü 50m³ içme suyu deposu inşaatı yapımı, Karaçörtlen Köyü Sondaj Kuyusu açılması işlerini planlamıştır.
Gölyaka İlçesi KHGB kendilerine ayrılan toplam 303.132 TL ile Saçmalıpınar köyü I.Kat asfalt yapımı, Değirmentepe Delihüseyin Mh. İçme suyu yapımı işlerini planlamıştır.
Gümüşova İlçesi KHGB kendilerine ayrılan toplam 377.676 TL ile Yongalık Köyü Köy meydanına kilit parke taşı yapımı, Pazarcık Köyü II. Kat asfalt Kaplama, Yeşilyayla Köyü II. Kat asfalt Kaplama, Hacıkadirler – Sultaniye Bağ. Yolu II. Kat asfalt Kaplama, Adaköy, Ardıçdibi, Çaybükü, Dereköy, Kahveler yanı köylerine stabilize yol yapımı, Ardıçdibi, Dereköy, Dededüzü, Elmacık, Halilbey, Kıyı, Pazarcık, Sultaniye, Yakabaşı, Yeşilyayla, Yıldıztepe, Yongalık Köyleri Klorlama cihazı alımı,  Halilbey, Ardıçdibi, Kıyıköy Köyleri Şebeke yenileme işlerini planlanmıştır.
Kaynaşlı İlçesi KHGB kendilerine ayrılan toplam 910.203 TL ile Yeniyurt Köyü Grup Yolu Menfez Yapımı, Çatalçam-Yeniyurt Köyü Grup Yolu 9 Km 1. Kat asfalt sathi kaplama yapımı, Bıçkıyanı Köyü İçme suyu Şebeke Projesi yapımı işlerini planlamıştır.

Yığılca İlçesi KHGB kendilerine ayrılan toplam 923.768 TL ile Karakaş - Yaylatepe Grup Yolu Köseler Deresi Köprü İnşaatı yapımı, Yoğunpelit ve Tıraşlar Köyü 1. Kat asfalt sathi kaplama yapımı, Akçaören-Kocaoğlu-Çamlı Köyleri Grup Yolu ve Bekirler Köyü II. Kat asfalt sathi kaplama yapımı işlerini planlamıştır.

Haber; Ü. ÇETİN