Köy Altyapısını Destekleme Projesi kapsamında Düzce'ye gelen ödeneğin yeterli olmaması, proje kapsamında yol ve su sorunlarını çözmeyi uman köy muhtarlarının tepkisine neden olurken, ödeneğe ilave yapılması konusunda bazı çalışmaların olduğu ortaya çıktı.

Ek Ödenek ile ilgili çalışmaların olduğunu doğrulayan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, muhtarların da yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle sıkıntıda olduklarını söyledi. , Köydes ödeneğinin yeterli olmadığını, bu nedenle bir sıkıntı olduğunu belirten. Kaşıkoğlu, bu ödeneğe bir miktar ilave yapılmasının gündemde olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Köydes ödeneğinden Düzce'ye 2007 yılı yatırımları için 14 Milyon 912 Bin YTL, 2008 yılı yatırımları için ise 3 milyon 895 Bin YTL ayrılmış, ödeneğin azlığı köy muhtarlarının eleştirilerine konu olmuştu. Ek ödeneğin gerçekleşmesi durumunda, köylerin yol ve su altyapılarının geliştirilmesi amacıyla il özel idaresi tarafından yapılacak çalışmaların kapsamının genişlemesi mümkün olabilecek.