Düzce yeşiliyle, deniziyle, yaylasıyla bir cennet. Ancak o cenneti yine kendi elimizle yok ediyoruz. Katı atık problemi, hem belediye sınırlarında hemde köylerde bir türlü çözemeyen Düzce'nin karşısında duruyor.

 

Çöp sorunun giderilemediği Düzce'de bir de buna vatandaşların bilgisizliği ve ilgisizliği eklenince doğal yaşam alanlarında çöp havzaları oluşuyor. Köylerde özellikle yaz aylarında artan nüfus ve genişleyen yerleşimler nedeniyle çöp ve kanalizasyon sorunu hat safhada.

Pek çok köyde çöp konteynerları bulunmazken, çöplerde toplanmıyor. evlerde biriktilen çöpleri vatandaşlar kendi imkanlarıyla ya belirlenen bölgelerdeki vahşi depolama alanlarına ya da yol kenarlarına bırakılıyor. Köylerde katı atıkların nasıl toplanacağı, nerede depolanacağı ve nasıl bertaraf edileceği hususunun halledilmemesi nedeniyle köy halkından çok sık şikayetler geliyor.


İşte o şikayetlerden biri de Konuralp'e bağlı Nasırlı köyünden geldi. Çöp konteynerları bulunmaması ve katı atıkları toplayacak herhangi bir birimin olmaması nedeniyle çöpler ormanlık alanlara atılmış durumda. Çöpler nedeniyle koku ve sineklerin arttığı mera ve ormanlık içlerine verilen zarar görenlerin yüreği burkuyor.

 

Televizyonumuzu arayarak şikayetini dile getiren Abdullah Güler, " Biz ilgili birimler duysun istiyoruz.. bunun neresi medeniyet." şeklinde sitemde bulundu.

Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için, köyleri ile birlikte geniş bir yerleşim alanına sahip Düzce'de atık sorunu çözüm bekliyor.Köylerin çöp sorunun giderilmesinin yanında onlarca yıldır çöplerin biriktirildiği, doğal yaşam alanı içerisindeki çöp havzaları da temizlenerek tekrar çevreye kazandırılması gerekiyor.

 

Haber: S. KAŞKIR