Gölyaka-Düzce seferini yapan "yolcu otobüslerine"  Aydınpınar yakasından yolcu almaları yasaklandı.Trafik Komisyonu Kararı gerekçe gösterilerek  uygulanan karar üzerine köylüler  tam bir şaşkınlık içinde duraklarda araç beklemek zorunda kaldı..

 

Köylerde aniden uygulanan kararın tepkisi de gecikmedi.Karar hakkınad bilgileir olmaüyan vatandaşlarla araç sürücüleri arasında zaman zaman gergin saatler yaşandı. İftara yetişmek isteyen  vatandaşlar duraklarda durmayan yolcu otobüslerine tepki gösterirken bir çok kişinin iftara yetişmekte zorlandığı görüldü..

 

Aydınpınar ve Gölormanı Köyleri dışında Çınarlı, Duraklar, Küçük Ahmetler, Küçük Mehmetler, Otluoğlu ve Turaplar köylerinde taşıma kooperatifleri bulunmuyor.

 

            32 YILDIR UYGULANAN BİR UYGULAMA

Gölyaka-Düzce arasında yolcu taşıma uygulaması 1983 yılında dönemin belediye başkanı Fehmi Coşkun döneminde yurt dışından getiriler belediye otobüsleriyle başlamış, uygulamaya Belediye Başkanı  Nihat Çelik döneminde de devam edilmişti.

 

32 yıldır devam eden uygulamanın aniden kesilmesine bir anlam veremedikleriin belirten yolcular ve sürücüler, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

 

Bahse konu köylerde özellikle Küçük Mehmetler, Küçük Ahmetler, Duraklar, Gölormanı ve çınarıl gibi  köylerde hergün Gölyaka'ya giden yolcuların olduğunu vurgulayan vatandaşlar, herkesin özel aracı olmadığını da hatırlatarak " Bizi köylerimize, evlerimize ve ilçemiz Gölyaka'ya göndermek mi istemiyorlar bunu anlamış değiliz" diyerek "Yasakçı uygulamaya" son verilmesini istediler...

 

DuraklarKomisyon kararında Gölyaka Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri de   Köylüler karara tepkili...Araç sahipleri de yapılan uygulamanın "Gölyaka'yı tanımama" anlamı taşıdığını belirtiyorlar..

 

Gölyaka ilçe olduğundan bu yana Gölyaka-Düzce seferlerini yapan ve bugüne kadar ulaşımda büyük bir açığı gideren Gölyaka Yolcu Otobüslerine konan "yasaklamanın" yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Düzce-Gölyaka, Gölyaka-Düzce yönüne doğru Gölormanı Çınarlı istikametini kullanarak yolcu taşıyan Gölyaka Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin yanısıra aynı istikameti kullanan yolcular kararın düzeltilmesini bekliyor.

Haber;E.TAYHAN