Köylerde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek ve Köy Muhtarlıklarının işlevselliğini güçlendirmek amacıyla Düzce Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından hazırlanan İl Özel İdaresi ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin de ortağı olduğu “e-muhtarım” projesi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Araştırma-Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Düzce valiliğinden yapılan yazılı açıklama ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Araştırma-Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programı tarafından desteklenecek proje ile köylerin internetle dünyaya açılacağı bildirildi.

Köylere yönelik yatırımların hazırlanması ve programlanması aşamalarında karar alıcılar tarafından uzun süren saha araştırmaları, bilgilerin derlenmesi ve analizi, köy muhtarları ile koordineli bir planlamanın yapılması ve bu yatırım programlarının uygulanması gibi bir süreci kapsayan mevcut sistemde, hem maliyet hem de zaman kaybına neden olmaktaydı.

MARKA tarafından 329 milyon 442 bin 41TL’lik bütçe ayrılan “e-muhtarım” projesi ile merkez ilçeye bağlı (98) köy muhtarlıklarına bilgisayar ve demirbaş alımı ile teknik bilgi desteği sağlanacak. Proje kapsamında her köy muhtarı ve bir azasına sistem tanıtılarak, bilgisayar eğitimi verilecek, köylere ait bilgilerin sisteme işlenmesi sağlanarak bu bilgiler internet üzerinden vatandaşların ve kurumların istifadesine sunulacak. Proje sadece yatırım amaçlı bilgileri içermeyecek, köyün doğal güzellikleri, gelenek görenekleri, köyde gerçekleşecek organizasyonlar, gibi çeşitli etkinliklerinde bulunduğu bir sistem olacak.

Haber; S. KAŞKIR