Özellikle İl Genel Meclisi (İGM)'nin özverili çabası ve çalışması ile uygulamaya konan daha sonra  buna bağlı olarak Valiliğin  ve özel idarenin girişimiyle eyleme dökülen bazı köylerdeki çöp toplama girişimi "vatandaşlar arasında ayırımı ve ödemede tartışmaların yaşanmasına" neden oluyor.

Köylerin çöpünü toplamak için alınan "Çöp Kamyonları" bazı muhtarların insiyatifine bırakılınca  bazı köyler  açıkta kalırken bazı muhtarlar da "çöp üzerinden gelir temin etme" yoluna gittiler..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 3 adet çöp kamyonunun hangi köylerde ve hangi şartlarda çalıştırılacağının netlik kazanmaması beraberinde yeni sorunları gündeme getirdi.Özel İdare bazı köylerde kendi imkanlarnıyla köylünün çöplerini "ÜCRETSİZ" toplarken merkeze bağlı bazı köyler köylüden değişik miktarda ücret topluyor..

            "KIZILCIK"TA FARKLI BİR UYGULAMA..

Kızılcık Köyü Muhtarlığı, her hangi bir birlik olmamasına rağmen etrafında bulunan Ozanlar, Duraklar, Otluoğlu, Turaplar, Hacıahmetler, Küçük Ahmetler, Küçük Mehmetler, Yeni Karaköy, Kuşaçma, Konaklı Köyleri'nden Muhtarların üzerinden değişik miktarda ücret topluyor. Her köyün muhtarı vatandaştan değişik miktarda topladığı ücreti Kızılcık muhtarına veriyor. Bazı muhtarlar vatandaştan 10 lira bazıları 5 lira bazı muhtarlar da 7-7,5 lira para topluyor. Muhtar topladığı bu parayı anlaştığı Kızılcık muhtarına anlaşılan taahhütün ışığında belgesiz veriyor. Vatandaştan belgesiz toplanan çöp paraları yine aynı şekilde ilgili muhtara makbuzsuz ve herhangi bir karar uygulanmadan veriliyor.Bazı muhtarlar vatandaştan topladığı 10 liraları biriktirerek bir anlamda kar da elde ederek ilgili muhtara veriyor.Burada ne hesap soran var ne de hesap veren..

            BAZI KÖYLER ÜCRETSİZ

Köylerden bazıları değişik ücret öderken bazı köylerde çöp ücretsiz toplanıyor. Bu köylerde çöp toplama işini İl Özel İdaresi "ÜCRETSİZ" yapıyor. Bu ücretsiz ve üçret farkı köyler arasındaki çatışmayı ve dedikoduyu da ciddi anlamda artırıyor.

            İSTİLLİ GRUBU SİSTEMLİ

Çöp toplayan bir diğer köyde İstilli Köyü..İstilli Grubu resmi anlamda bir GRUP olduğu için yaptığı her işlemi resmi anlamda yürütüyor.Makbuzla çöp topluyor aldığı ücreti de bir kararla aldığı için toplanan paraların da nereye gittiği ve nerede toplandığı biliniyor.

11 Mayıs. 2015 tarihinde yapılan törenle merkeze bağlı köylerin çöplerinin İl Özel İdaresi tarafından bu kamyonlarla ücretsiz  toplanacağının açıklanmasına rağmen bazı köylerin çöpleri çöpü toplayan jlgili köy muhtarının insiyatifi altında problemli devam ederken bazı köylerin ücretsiz ödeme yapmadan çöplerinin toplanması köyler arasındaki çatışmayı artırıyor

Haber merkezimizi telefonla arayan köylüler " ücretsiz toplanacak denilerek çöplerimiz para karşılığı toplanıyor, özel idarenin bazı köylerde ücret almadan çöp topladığını biliyoruz. Bu ayrıcalığın mantığını anlamakta zorlanıyoruz.Toplanan bu paralar nereye gidiyor. Kamyon devletten, mazot Özel idareden bu para neyin nesi" diye sordular.

Haber;E.TAYHAN