Düzce İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje ile köylerde, köy içme suyu tesislerinin ihtiyacı olan elektrik enerjisinin karşılanması amacıyla güneş enerjisinden elektrik üreten sistem kurulacak. Özel İdarenin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği programına sunmuş olduğu "Düzce Güneş İle Kazanıyor" projesi ile mali destek almayı hak kazandı.

Proje ile köylerde yaşayanların elektrik ve su ihtiyaçlarının yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamasının teşvik edilmesi amacıyla güneş enerjisinden elektrik üreten sistemler alanında araştırmalar yapılacak. Özellikle elektrik maliyetinin yüksek olduğu köy terfili içme suyu tesislerine yönelik çalışmalar olacak.

Enerji tasarrufunun sağlanması, yüksek faturaların önlenmesi ve köylülerin içme suyu hizmetlerindeki aksamaların giderilmesi amacıyla su tesislerinde güneş enerjisi sisteminden faydalanarak elektrik üretimi yapabilecek sistemlere yönelik yatırımlar planlandı.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Yalova’da yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesi ve bölgedeki üreticiler ile kurumların enerji maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlanacak.

Haber:Y.SEVER