Düzce ve çevresinde 3 gündür etkili olan kar yağışı bugün şiddetini azaltınca kapalı köy yollarının bir çoğu açıldı. 10 ocak Perşembe günü itibariyle il genelinde toplam 35 köy yolunda çalışmalar devam ederken, en yoğun olarak Yığılca’da yaşanan kar yağışı nedeni ile ilçede hala 13 köy yolu kapalı. 

Yığılca’da etkisini 4 gündür aralıklarla hissettiren yoğun kar yağışı nedeni ile kapanan köy yollarını açma çalışmaları sürüyor. İlçe merkezinde 1metreye yaklaşan kar kalınlığı bazı köylerde 1,5 metreye ulaştı. Yığılca Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin araçları gece gündüz köy yollarını açmak için seferber oldu.

Tüm hızı ile devam eden köy yolları açma çalışması sabah saatlerine kadar devam etti. Daha önce açılan köy yolları yoğunluğunu artıran kar yağışı nedeniyle yeniden kapanınca, kapalı köy yolu sayısı 28’e çıktı. Yığılca Merkezde de Belediye araçları yoğun şekilde kar açma çalışmasına devam ediyor. kar yağışı nedeniyle ilçede bir çok esnaf kepenk kapatırken, yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor.
10 Ocak 2013 itibariyle merkezde 1, Akçakoca’da 3, Cumayeri’nde 1, Gümüşova’da 1, Yığılca’da ise 28 köy yolunda çalışmalar sürerken, akşam saatlerinde merkez ve ilçelerde Yığılca dışında kapalı köy yolu kalmadı. Yığılca’da ise kar yağışının durması ile birlikte çalışmalar hız verilirken kapalı kalan 13 köy yolunun açılması için çaba sarfediliyor.

Haber: H. İŞCAN