Koruma Havzasında bulunan Düzce’de Melen Çayı’na akan tüm dere kenarları ne yazıkki çöplük dolu. Dere kenarlarında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından ''İçme suyu havzasıdır. Çöp, moloz, hafriyat dökmek yasaktır'' yazılı tabelalar konulması yetersiz kalıyor. Önlemlerin tabelayla sınırlı kaldığı Melen Çayı'nda vatandaşlar çöplerini dere kenarlarına dökmeyi tercih ediyor.

 

3 MAYISDA "BU GÖRÜNTÜ VALİYİ KIZDIRDI" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Düzce Merkez ve İlçelerinde çöp sorununa çözüm sağlayacak olan Katı Atık tesisine bir türlü başlanamazken, olan çöplerin depolandığı köyler ve dere yataklarına oluyor.

İl genel Meclisinin hazırladığı raporla İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Melen Çayın'da
sık sık ekranlara getirdiğimiz çöp sorununu doğrular nitelikte. Cumayeri Baraj Havzası'nda kalan köylerin katı atık sorununu araştıran meclis, ilçede baraj havzasında kalan köylerin çöpleri düzenli toplanmadığı ve gelişi güzel yol kenarlarına, orman içlerine, Melen Çayı'na atılarak ciddi bir kirlilik oluşturulduğunu bildirdi.

Gelişi güzel çöp dökmelerinin önüne geçilemediği bildirilen raporda bu sıkıntının biran önce sonlanması gerektiği belirtildi.

Haber: S. KAŞKIR