Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bir süreçte Çilimli’ye bağlı Kafyayla Köyü sakinleri duygulandıran bir girişimde bulundu. Köyün yüksek rakımlı olmasından dolayı köylerine il genelinden görülebilecek bir Türk Bayrağı konulmasını isteyen köy halkı, Çilimli Kaymakamlığı’ndan destek istedi. Kaymakamlık, istenilen Türk bayrağının maliyetini karşılaşmakta zorlanınca çalışma başlattı. Taleplerini Başbakanlık İletişim Merkezi’ne de resmi başvuruyla ileten vatandaşlar, Çilimli Kaymakamlığı’ndan talepleriyle ilgili olumsuz bir yanıt verildiğini iddia edildi.

Haber merkezimize mail yoluyla ulaşan bir vatandaş iddiasında, “Köyün gençleri talepleri için Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa yazılı olarak başvuruda bulundular. Akabinde Düzce Valiliği’ne ve Çilimli Kaymakamlığına müracaat ettiler. Başvurulardan olumlu bir geri dönüş alamadılar. Çilimli Kaymakamlığı bütçelerinin yetersiz olduğunu belirterek red cevabı verdi. Bir şey istemedik sadece köyümüzün rakım olarak yüksek olmasından dolayı Düzce ilinin her tarafından böyle bir güzel bayrağın dalgalanmasını çok mu görüyorlar? Kafyayla Köyü coğrafi olarak Düzce’mizin her tarafından görülüyor. Bize yardımcı olunmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

Kaymakamlık ise talep hakkında red cevabı verilmediğini ilgili bakanlıktan ödenek çıkarılması konusunda gayret gösterildiği bildirildi.

Haber:Y.SEVER