Düzcelilerin uzun süredir yoğun talebi üzerine Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Faruk Özlü'nün talimatıyla Akçakoca’nın Subaşı Köyü sınırları içerisinde hayata geçirilecek olan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi projesinin bölgeye yapılmasını istemeyen Kabalak Köyü sakinlerinden bir grup köylü CHP'nin kapısını çaldı.
 
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a Kabalak Köyü'nün de yakınında olması nedeniyle bölgeye Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurulmasını istemediklerini söyleyen Mehmet İlhan isimli vatandaş, Tozan'dan yardım istedi.
 


CHP İl Başkanı Topzan da hukuka güvendiklerini söyleyerek, bölge halkının endişelerinin nelerden kaynaklandığını bizzat bölgeye giderek dinleyeceklerini ifade etti.
 
Tozan, "Burada köyün içme suyunun kirlenmesi, arıcılık faaliyetlerinin zarar görmesi, köylülerin kestane toplamasıyla ilgili ciddi bir gelir kaynağı var burada köylünün bir zarar uğraması gibi bir takım endişeleri var. Buradaki vatandaşlarımızın hiç biri oraya neden hayvanlar koyuluyor diye serzenişte bulunmuyorlar sadece tesisin yapıldığı yerin yanlışlığıyla ilgili endişeleri var. Yani çok büyük bir alan ama bu tesis içe sularının kirletilmediği, köyün menfaatlerine zarar verilemeyecek başka bir noktada yapılabilecekken köylü vatandaşlarımızın görüşü alınmadan bu endişe taşınılan yerde faaliyet başlamış. Arkadaşlarımızın ellerinde hiçbir şey olmamasına rağmen orantısız mukavemetle karşılaştıklarını hatta bir bayanın darp edildiğine dair söylemleri var. Bunlar hoş değil. Bu meseleler karşılıklı konuşarak çözümlenmelidir. Biz CHP olarak hukuka inanıyoruz. Milletvekillerimiz bu konuya ilgili Genel Başkan Yardımcımız önümüzdeki Perşembe günü bir heyetle Düzce’ye gelecek. Öncelikle Sayın Valimizden bir randevu talep edeceğim bu konuyla ilgili. Daha sonra olayı yerinde inceleyip orada da köylü vatandaşlarımızla bir araya gelip endişeleri nedir? Oradaki olay hukuki olarak nasıl ilerlemektedir? Bu olayı nasıl çözebiliriz? Burada kendilerine gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Haber: A. SARI