Gürcüçiflik Köyü sakinleri, ağır tonajlı araçların köy yolunu dikkatsiz ve süratli bir şekilde kullanmalarından dolayı meydana gelen kazalara tahammül edecek gücü kalmadı. Köy yolunu kullanan hafriyat kamyonları süratli bir şekilde ilerleyerek kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Konuyu yetkililerle görüştüklerini belirten köylüler, çözüm için bir adım atılmadığını belirterek sabredin cevabı aldıklarını söylediler.

Kazalardan dolayı tedirgin olduklarını ve korku içerisinde yaşadıklarını söyleyen köylüler, sorunları hakkında yetkililerden aldıkları yanıtı paylaştı. “Yetkililer sürekli olarak yol aşağıdan geçecek, 4-5 ay daha dişinizi sıkın diyor. O süreçte bir çocuk bu tehdit yüzünden zarar görürse ne olacak. Yetkililerin yolun bu kusurlu bölümünü düzeltmek için yapacağı masraf 4 veya 5 bin TL’yi geçmez. Size soruyorum bir çocuğun hayatının değeri 4-5 bin TL etmez mi?” dedi. Sorunun çözümü için gerekli yetkili mercilere başvurduklarını ifade eden köylüler, hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler. “Burada olacak ilk yaralamalı kazada Valiliği, Karayollarını ve İlçe Jandarma Komutanlığını mahkemeye vereceğiz.” dediler.

Köylüler yolda gerekli çalışmanın yapılarak denetimin artırılmasını isteyerek yolu kendilerinin trafiğe kapatmaları halinde eşkıya ilan edileceklerini de sözlerine ekledi. Yolu kullanan bir kamyon sürücüsü ise köylülere hak verirken yolu olması gerektiği gibi kullandıklarını söyledi. Kamyon sürücüsü kazaların sona ermesi için yeni bir yolun hizmete açılmasının doğru olacağını söyledi.

Haber:Y.SEVER