Akçakoca’nın Subaşı Köyü sınırları içerisine yapılması planlanan ancak Kabalak Köyü’ne mevki olarak daha yakın olması nedeniyle kendi yerleşim yerlerine yapılmasını istemeyen Kabalak Köylüleri’nin tepki gösterdiği Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, CHP Grup Toplantısı’na taşındı.



Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan destek isteyen ve sonrasında CHP’nin Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve CHP Düzce İl Başkanlığı’nın bölgede inceleme yapmasının ardından bir rapor oluşturdu. Bu rapor ile birlikte Kabalak Köyü heyeti dün CHP Grup Toplantısı’na katıldı.



Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen heyet projenin yerinin değiştirilmesini ve bölgede kapatılan taş ocağı mevkiine yapılması konusunda destek istedi.



Öte yandan, su kaynaklarına yakın olmasını gerekçe göstererek Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni istemediğini dile getiren Kabalak Köyü Halkının merkezin yapılacağı ormanlık alanda fındık ağaçlarının bulunması nedeniyle istemedikleri iddia ediliyor.



Haber: Ö.YILMAZ