Düzce merkeze bağlı Hacıaliler Köyü muhtarı Fikri İş görevinden alındı. Bunun üzerine ayaklanan köy sakinleri Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın kapısını çaldı. İddiaya göre, bir kişinin şikayeti ile Muhtar İş’in açığa ve görevinden alındığını savunan köy sakinleri bir topladıkları 261 imzayı Vali Dağlı’ya sunarak muhtarlarının göreve iade edilmesi talebinde bulundu.

“Muhtarımız çalışıyordu”
Muhtarlarının sürekli çalıştığını ziyaret eden köy sakini Kamil İş, şunları kaydetti:

“Muhtarımız görevden alındı, açığa alındı. Muhtarımız çalışan birisi, gerçekten canla başla çalışan birisi. Bize göre, köye göre doğru birisi. Çamurun içinde çalışan birisidir. Fakat birilerinin şikayeti üzerine muhtarımız görevden alındı. Biz muhtarımızın geri dönmesi için valiliğe geldik. Sağ olsun vali bey bizimle ilgilendiler, ilgileneceklerini söylediler. Yoktan şeyler yüzünden.”

“Muhtarımızı geri istiyoruz”
Yine köyde yaşayanlarda Emine Yüksel, “Çamurun içinde çalışan bir muhtarı alıp da köyü bu kadar geriye çekmek isteyen kişiye ben yazıklar olsun diyorum. Çünkü olmayacak bir şey yaptılar. İnşallah 30 gün içerinden gereği yapılacak. Muhtarımızı geri istiyoruz.”

“Bu asılsız şikayeti yapan hakkında da bir karşı dava açacaktır muhtarımız”
Bir diğer köy sakini İsa Yüksel ise, “Muhtarımızın yapmış olduğu çalışmalar demek ki birilerinin gözüne batmış ya da çekememezlikten dolayı asılsız çamur atılmış. Mahallemizde bu şikayetleri göz önünde bulundurarak müdahale yapılmış. Köylü olarak buradayız. Köyde bu zamana kadar yapılmamış birçok şey onun sayesinde kısa sürede yapıldı ve yapılmaya da devam diyor. İnşallah bugün yaptığımız toplantının sonucunu muhtarımızın tekrar görevinin başında görürüz. Asılsız suçlar, olanları tam ben de bilmiyorum. Tek bildiğimiz şey muhtarımızın görevden alınmasının bizi şaşırttığı. Bir ay içinde inşallah gerekli araştırmalar yapılıp muhtar tekrar görevine dönecek ondan sonra da neyin ne olduğu öğrenilecek. Bu asılsız şikayeti yapan da mutlaka onun hakkında da bir karşı dava açacaktır muhtarımız. İlerleyen zamanlarda göreceğiz” şeklinde konuştu. 

“50 yıldır görmediğimiz çalışmalara muhtarımız sayesinde ulaştık”
İlhami Kaya isimli köy sakini de şunları kaydetti:

“Muhtarımızla alakalı bir şikayet dilekçesi verilmiş, çalışmalarıyla alakalı usulsüz işeri olduğuyla alakalı fakat böyle bir durum söz konusu değil. Muhtarımız gayet güzel ve iyi çalışmakta. Biz zaten köylü olarak da memnunuz muhtarımızdan. Çalışmalarını gayet yerinde yapıyor. Biz bugüne kadar 50 yıldır görmediğimiz çalışmaları muhtarımız sayesinde görüyoruz. Doğalgazımıza kadar getirdi. Suçlamaların da asılsız olduğunu düşünüyoruz. Onunla ilgili dilekçelerimizi valiliğe sunduk, Vali Beyle de görüştük. Vali Bey de gereğini yapacağını söyledi. 2 günde 261 tane imza topladık. Vali Bey konuyla ilgileneceğini, konunun üzerinde duracağını aynı zamanda inceleme yapıldığını söyledi. Bir ay süre var. O süre içinde zaten her şey anlaşılacaktır. Herhangi bir usulsüzlük yoksa muhtarınız geri iade edilecektir dedi. Geçici olarak aza ve yanında bir yardımcı vereceğini söyledi.”

Haber: Ö.YILMAZ