Düzce’de bitip tükenmek bilmeyen yol çilesine, eylemli tepki! Yığılca’ya bağlı Kırık Köyü’nde, taş ocağına giden tali yolun kamyon ve diğer araçlar tarafından kullanılmasına tepki gösteren vatandaşlar yolu kapattı.



Ancak köylünün derdi araçların o yoldan geçmesi değil… Bozuk, çamur ve balçık dolu yol nedeniyle, evlerinde yaşadıkları rezalet!  Vatandaşlar, araç geçerken üzerleri çamur olacak diye yolda dahi yürüyemiyor. Buna karşılık yıllardır, yol sorununa çare bulmak için yaptıkları başvuru ve dilekçeler de sonuç vermiyor. Gerekçe ise, yolun, ana yol olarak görünmemesi…

Canlarına artık tak eden köylüler de çareyi, yol kapatma eylemi yapmakta buldu. Sabah saatlerinden itibaren yolun gidiş ve geliş yönünü sıralarla kapatıp yolu tutan köylüler, davalarından dönmeyeceklerini söyleyerek yetkililere, sorunun çözüme kavuşması için çağrıda bulunuyor.



“Bu rezillikte halk olarak yaşamaya çalışıyoruz”
Köyde yaşayan vatandaşlardan biri, yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:

 “Yığılca Kırık Köyü taşocağı yolu. Normalde ana yol olarak değil, tali yol olarak görülüyor. Ama ana yol gibi kullanılıyor. Bu yolda defalarca eylem yapılmasına, yetkililerin sesimizi duymasına rağmen, duyulmakla kaldı. Bugün yine halk isyanda. Yoldan geçen araçlar yüzünden evlerin hali ortada. Bu rezillikte halk olarak yaşamaya çalışıyoruz. Bu işin çözüme kavuşmasını istiyoruz.

“Gidişe gelişe izin vermiyoruz”
Yolumuzu şu an trafiğe kapattık. Gidişe gelişe izin vermiyoruz. Buraya yetkililerin gelip çözüm bulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Halk artık yeter diyor. Bu yolda bırakın arabayla geçmeyi, vatandaş yürümeye ve çamur altındaki evlerinde yaşamaya devam ediyor.

“Yarın öbür gün oy istemek için hangi yüzle kapı kapı dolaşacaksınız?”
2019 yılına girmemize rağmen yollarımızın hali ortada. Yetkililer gelsin, bu rezilliğe baksın. Yarın öbür gün oy istemek için hangi yüzle kapı kapı dolaşacaksınız? Ayıp denilen bir şey var.”



“Bu köylünün rezilliğine son verilsin”
Daha önce de eylem yaptıklarını ancak sorunun çözümü noktasında bir yere varılamadığını söyleyen bir başka köylü ise şöyle konuştu:

“Bu yolun rezilliği, bundan 15-20 gün öncesinde eylem yapılmasına rağmen yolların durumu yine aynı. Bu yol başka yerden geçiyor görünüyor ama ana yol gibi kullanılıyor. Burada görüldüğü gibi çevrede evler var. Geçen arabalar komple bu yolun rezilliğini, çamurunu eve getiriyor. Yanından araba geçen bir ablamızın üstü çamur içinde kaldı. Bu yolda bırak insanı araba bile zor geçerken bu yolu yine ana yol gibi kullanıyorlar. Yarın nasıl oy isteyecekler? Hangi yüzle ziyaret edecekler? Bu yolun rezilliğini köylü yıllardır yaşıyor. Yetkililer sesimizi duyuyor ama duyduğu ile kalıyor. Artık bir çözüm istiyoruz. Bu köylünün rezilliğine son verilsin. Yolu kapatmışlar, kapatmakla da haklılar. Çünkü vatandaş evinde oturamıyor. Yoldan da geçilemiyor.”

Öte yandan, köylülerin yaptıkları eylem nedeniyle jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Haber: Ö.YILMAZ



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ