Düzce'nin ormanları, orman işletme müdürlükleri eliyle bakımda geçirilerek daha sağlıklı hale getiriliyor. Bu çalışma köylülere de gelir kapısı oluyor. Kesimlik çağa ulaşmış ağaçların ormanlarda devamlılığını sağlamak amacıyla kesilerek yerlerine yeni jenerasyonun getirilmesine verilen ad olan "gençleştirme" çalışmaları kapsamında son olarak Akçakoca ormanları bakımdan geçirildi.

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kayın ağaçlarına yönelik 2008-2012 yılları arasında gençleştirme amacıyla yapılan tohumlama kesimi sonrası dikilen yeni ağaçların 2016 yılı bakımı çerçevesinde 600 hektarlık sahada "Gençlik Bakım Çalışması" yapıldı. Bu kapsamda ot alma, süceyrat temizliği ve sürgün kontrolü çalışması yapılarak gençliğe baskı yapan diri örtü sahadan uzaklaştırıldı.

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci ve Aktaş Orman İşletme Şefi Gökçe Yeşildağ tarafından yapılan çalışmaların yerinde denetlendi. İşletme Müdürlüğünün tüm şefliklerinde önceki yıllarda doğal gençleştirme çalışması yapılan sahalarda başarılı bir şekilde gençlik elde edildiği ve gençlik bakımı çalışmaları ile sahaya gelen gençliğin sağlıklı bir şekilde büyümesinin sağlandığı bildirildi. Söz konusu çalışmalarda Akçakoca ilçesine bağlı köylerde yaşayan orman köylüsünün istihdam edildiği ve bu çalışmaların köy halkına ekonomik katkı sağladığı ifade edildi.

Haber:Y.SEVER