Merkeze Bağlı Mamure Köyü’nde başıboş gezen köpekler ahırlara dadandı. Köpekler yediği için tavuk bakamadıklarından şikayet eden köylüler, bu kez ahırlarındaki hayvanlarının telef edilmesiyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

“Zararımızı kim verecek?”
Köpekler tarafından bir koyunu telef edilen, iki koyunu ise yaralanan Hatice Yaman yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:

“Bu köpeklerden çok sıkıntımız var. Hayvanları telef ediyor, çocuklar okula gidemiyor. Her yerde köpek var. Tavukları, koyunları telef ediyor.Ne yapacağız, bilmiyoruz. Buna bir çare bulsunlar. Kim verecek zararımızı hayvan severler mi verecek? Bir koyunum telef oldu, ikisi yaralı. Bizim derdimize bir çare bulsunlar. Her yer köpek.”

“Barınağa atılan köpekler buraya geliyor”
Köy halkının kendisine sürekli şikayet geldiğini dile getiren Mamure Köyü Muhtarı Cafer Aydın ise şöyle konuştu:

“Çocuklar sabah erken yola çıkıyorlar köpekler saldırıyor. Gece saatlerinde işten gelenlere köpek saldırıyor. Köyde artık tavuk bakamaz olduk çünkü kimse tavuklarını dışarı çıkartamıyor. Hayvanlara da saldırdılar. Önümüz kış bu köpekler ne yiyecek? Bundan sonra zararımız daha çok büyüyecek. İlla bir vatandaşa mı saldırması gerekiyor? Yetkililer buna neden çare bulmuyor. Sayın Valimize söyledik,‘ilgileneceğiz’ dedi. Yeni bir yer yapıyoruz, köpekler toplanacak dedi. Köpek Barınağı karşıda. İlçelerden bütün köpekleri toplayıp kamyonla buraya atıyorlar. Barınak da kabul etmeyince hepsi buraya atıyor ve hepsi bizim köye geliyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ