Düzce Belediye Meclisi Aralık ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Keleş yönetiminde yapıldı. 10 maddelik gündemin yer aldığı birleşim, Başkan Keleş’in Belediye faaliyetleri hakkında bilgi vermesiyle başladı.

 

6 BİN 300 KİŞİ YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURDU


Başkan Keleş, 6552 sayılı torba yasa kapsamında belediye borçlarının da içinde olduğu yapılandırmanın devam ettiğini, sürenin bir ay daha uzatıldığını hatırlatarak şunları söyledi. “Şehrimizde yaklaşık 12 bin vatandaşımızın su, emlak, ÇTV ve ilan reklamla ilgili borçları var. Bunların yanında kira ve para cezaları da yer alıyor. Borçların tahsilatıyla ilgili zabıta ekiplerinin ev ev dolaştırarak tebligatlarımızı tamamladık. 12 bin borçlu vatandaştan yaklaşık 6 bin 300’ü şuanda yapılandırma için başvurdu. Sürenin bir ay daha uzatılmasıyla bu sayının tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.”

 

180 BİN TL KAR ELDE EDECEĞİZ



Başkan Mehmet Keleş, doğalgazlı otobüslerin kendi yakıtının elde etmesi için bir firma ile imzalanan CNG İstasyonu kurulumu anlaşma sonrası maliyetlerin ne seviyede olacağıyla ilgili kısa bir bilgi verdi. “Düzce’deki çelik hattan gaz almak suretiyle bir tesis kuruyoruz. Kurulan istasyonla otobüslerimize gazı kendimiz vereceğiz. Maliyetimiz yaklaşık 2.33’lerdeydi. Bu maliyet KDV hariç 0.83’lere düşecek. KDV’yi eklediğimizde bizim hesaplarımıza göre aylık 180 bin TL karımız olacak.”

 

SU HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Daha önce gerçekleştirilen belediye meclis toplantılarında gündeme gelen ve su kaybının yüzde 40 seviyelerinde olduğu suyla ilgili Başkan Keleş şunları söyledi. “İçme suyu ve atık su işinde birçok çalışma yapıldı. 13 bin 800 metre içme suyu hattı döşendi. 2 bin metrenin de yapımı sürüyor. 65 bin metre kalan miktardır.”

 

Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi bünyesindeki YEYPAŞ A. Ş'nin ihtiyacı olan iş makinelerinin alımı için krediyle kefalette bulunmak üzere Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e yetki verildi.

 

PARKLARIN PROJELERİ TAMAMLANDI

 

Başkan Mehmet Keleş gelecek yıl bitirmek istedikleri üç proje olduğunu söyledi. Keleş, yan yolları Karayollarından protokolle devir alacaklarını, bu yatırıma 8 milyon TL ayırdıklarını söyledi. Keleş, Düzce Lisesi’nin bulunduğu alan ile Küçüksu parkı alanına yapılacak olan Parkların projelerinin tamamlandığını dile getirdi. Keleş ayrıca planlanan iki büyük parkın 8 milyon TL bir bedelle yapılacağını Küçüksu parkında nikah salonunun da olacağını söyledi.

Başkan Keleş, 10 Ocak’tan sonra taşeron firmada çalışan belediye işçisinin mahkeme nezdinden kadrolu çalışan olarak belediyede yer alacağını söyledi. 

3 AYDIR MAAŞ VEREMEYEN FİRMAYA KEFİL OLMAK NE KADAR DOĞRU?


Birleşimin 5.maddesinde yer alan YEYPAŞ şirketine kredi ile iş makinası alımı konusunda Başkan Keleş belediyenin taahhüdüne ihtiyaç olduğunu belirtmesi üzerine MHP’li Belediye Meclis üyesi Taner Çakır soru yöneltti. Çakır, “Bize ait olsa dahi bir şirkete kefil olmak ne kadar doğru? Yönetiminde bir sıkıntı var. 3 aydır çalışanlarının maaşları verilmemiş. İş makinası için belediyenin bu borcun altına girmesinin taraftarı değiliz.”dedi. 


Keleş, soruyu şu şekilde yanıtladı. “YEYPAŞ iş yapan bir şirket. İş yapma kapasitesini artırmazsa nasıl kazanacak. İşçilerinin maaşlarını nasıl ödeyecek. Kapasitesini artırıyoruz ki geliri artsın.” Başkan Keleş personel maaşlarının gecikmesinin en büyük sebebi durmadan çalışan otobüsler olduğunu belirterek “ Aylık 300-350 bin TL zararı var.”dedi.

 

SERGİ SALONUNUN ADI DEĞİŞTİ 


 
Meclis toplantısında Düzce Belediye binasının bünyesinde bulunan Belediye Sergi Salonu’na Düzce Belediyesi'nde çalışırken yakalandığı amansız hastalık sonucu erken yaşta hayata veda eden Ogün Danış ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Meclis toplantısı, Belediye Meclisi üyeleri Elif Üstün ile Elif Sezer Cebar’ın doğum günü sebebiyle Başkan Mehmet Keleş ve meclis üyelerinin pasta kesimiyle sona erdi.

Haber;Y.SEVER