Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, bu yıl 15.’si düzenlenecek olan  Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivalinin 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacağını söyledi. Albayrak, festivalin dolu dolu geçeceğini kaydederken, çalışmaların tamamlandığını, festivalin Akçakoca için önemli getiri olacağını ifade etti.
Albayrak, “ Festival esnafımız için ekonomik kazanç da oluyor. Bir iki ayda kazandığını belki birkaç günde kazanıyor. Diğer bir getirisi de Akçakoca'nın tanıtımı oluyor. Türkiye'nin dört bir tarafından gelenler oluyor. Gelenlerin hem kültürel anlamda hemze tanıtım anlamında önemli katkısı oluyor.'' Dedi.

Sahil yolu projesinin festivali olumsuz etkilemeyeceğini söyleyen  Albayrak, ''Sahil yolunda birkaç noktada kritik yerler vardı onları bitiriyoruz. Kaldırımları ve yürüyüş yollarını halkımızın hizmetine açıyoruz. Akçakoca turizm alanında parlayan bir kent, bu anlamda festivalde kültürel anlamada olumlu katkısı oluyor. Akçakoca, 6 aylık bir hazırlık sonunda festivale şehrimiz hazır. Kimsenin burnu kanamadan dolu dolu keyifle geçirilecek bir festival olacak'' ifadelerini kullandı.

Haber; H. İŞCAN