Sadece 2002 yılında albüm çıkaran ve o tarihten beri albüm çıkarmayan Düzceli sanatçı Kubilay, yapacağı yeni albümüyle sanat piyasasına yeniden giriyor. Şu an İstanbul'daki değişik mekanlarda sahne alan Kubilay, yeni çıkaracağı albümde Düzce'yi anlatan şarkılarda seslendirecek.

Müzik piyasasına ne zaman girdiği ve neler yaptığı konusunda bilgiler aldığımız sanatçı Kubilay “ 1986 yılında İstanbul'a gittim. Orada değişik müzik kurslarında müzik eğitimi aldım. İlk albümümü 2002 yılında çıkardım ancak yaşadığımız depremler ve müzik şirketinin kaynaklanan bir takım sorunlar nedeniyle albüm piyasaya tam olarak dağıtılamadı. İstanbul'da bulunduğum süre içerisinde Düzce'nin şarkılarıyla ilgili araştırmalarda bulundum ve Düzce'nin kendisine has bir şarkısına rastlayamadım. Bu da beni yeni albümümde Düzce'den de şarkılar koymaya yöneltti. Çıkarıcağım albümde de “ Düzce'nin güzelleri” diye bir şarkı olacak ve bu şarkıdan Düzce'den ezgiler yer alacak. Albümde Düzce'yi anlatan ve kendi bestelediğim başka şarkılara da yer vereceğim. Şarkılarım klibini de Düzce'de çekmeyi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeni albüm çalışmalarına devam eden Düzceli sanatçı Kubilay önümüzdeki yaz aylarında albümünü piyasaya sürmeyi planlıyor.

Anne Tarafı Mardin Baba Tarafı Düzce Olan Kubilay Düzce'de doğup ilk öğreniminide aynı yerde tamamladı. Hayli kalabalık bir ailede yetişen Kubilay. hala 1986 yılında geldikleri istanbulda yaşıyor. Sanatçı Kubilay 1990 yılından itibaren ise sahnelerde boy gösteriyor. Kubilay bar ve lokal deneyimlerinin yanı sıra hayır konserlerininde yer alıyor. Kubilay'ın besteci kimliği yanısıra yorumcu olarak aldığı ödüllerde bulunuyor. 1986 yılının kubilay için ayrı bir önemi var. önce 4 sene musiki eğitimi hemen ardından 3 yıl büyük üstad Arif Sağ'dan aldığı halk müziği dersleri onu müzik deneyimi kattı. Sanatın ve sanatçının toplum için varolduğunu savunan Kubilay, her şeyin onlar için olduğunu belirtterek sanatçının üretken olması taraftarı olduğunu ifade ediyor. Kubilay'ın sayısız bestelerinin bir taneside albümünde yerini alıyor.