Akçakoca nın  Kurugöl köyünde, 8 yaşında bir çocuğu köpeğin ısırdığı ihbarı üzerine oluşturulan ekip, kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan köye yürüyerek ulaştı.

Akçakoca’ya bağlı Kurugöl köyünde,dün  sabah saatlerinde 8 yaşındaki Ünal İmat'ı aileye ait köpek ısırdı. Yoğun kar yağışı sebebiyle yolu kapanan, elektrik ve telefon hatları arızalanan köyde yaralı çocuk hastaneye götürülemedi.

 Köyün muhtarı, yaklaşık 1 metre kalınlığındaki karla kaplı yolu patika yollar kullanarak aşmayı başararak, çevredeki bir köyden Akçakoca Kaymakamlığına durumu bildirdi. Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Jandarma komutanlığından iki astsubay ve bir asker, Belediyeden iki kepçe, Sağlık grup başkanlığından bir doktor bir teknisyen, Tarım Müdürlüğünden veteriner hekimden oluşan ekip, yolun 18 kilometrelik bölümünü arazi araçlarıyla güçlükle aştı.

Köye ulaşılabilecek tüm yollar kar sebebiyle kapalı olduğu için, geriye kalan 6 kilometrelik karla kaplı yol ekip tarafından 2 saatte yürünerek Ünal İmat'ın evine ulaşılabildi. Yaralı çocuğa doktor müdahale ederek, kuduz ihtimaline karşı aşı yaptı.

Çocuğu ısıran köpeğin yapılan kontrolde kuduz olmadığı belirlendi. Ekip, tedavinin ardından araçlarının bulunduğu yere kadar yürüyerek köyden ayrıldı.