HAYTAP Düzce Temsilcisi Neşe Perihan Kulak, sokak hayvanlarıyla ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kulak, Veterinerler Odası Başkanının sokak köpekleriyle ilgili yaptığı açıklamaya üzüldüklerini söyledi. Ayrıca Kulak, sokak köpekleriyle ilgili yapılan haberlere hayvan severlerin iletişimsizlikten kaynaklanan sorunlar nedeni ile tepki gösterdiklerini dile getirdi.

 

Kulak, “Birkaç gündür Düzce’de ki hayvan severler ciddi sıkıntı içinde. Veterinerler Odası Başkanımızın açıklaması bizleri üzdü. Hayvanların köpekler tarafından öldürüldüğü kanıtlanmadan Veterinerler Bizler, çözüm üreten insanlarız, hayvan severler ya da Hayvan Hakları Federasyonu temsilcileri olarak sadece sokak köpekleri değil, bütün hayvanları, canlıları, yaşam hakkına sahip olan herkesin yaşam hakkını savunuyoruz. Yaşam hakkının mağdur edilen özellikle dilsiz hayvanların sözcüsü oluyoruz.” Dedi.

 Kısırlaştırmaya önem verilmeli

Sokak hayvanlarının artmasıyla ilgili sorunların kısırlaştırmayla önlenebileceğini belirten Kulak, bu aşamanın ise zaman alacağını söyledi.

Kulak, “Anıt park, sokak kenarları ve hastane bahçelerinde hayvanlardan şikayet söz konusu olmuş ve haber yapılmış, oysaki ben haftanın 3 günü Düzce’deyim konuyla bizzat ilgilendiğim için gözlem yapıyorum. 2-3 saat Anıt Park veya hastane bahçelerinde hiçbir hayvanın insanları rahatsız rahatsız ettiğini görmedim. Eğer varsa önlemine bakacaktım, ama görmedim, ne insanlar korkuyor, ne de hayvanlar. Kısırlaştırılmaya önem verilmeli ve artık önlenmeli bu sorun kısa sürede aşılacak bir sorun değil. Belediye Başkan Yardımcısı Vahap beyle görüştüm, müjdeli bir haber aldım. İlk etapta 3 tane yemek ve su odağı şehrin 2 çıkışına ve merkezine yapılacak. Ayrıca sokağa bırakılan hayvanların aşı takibi devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR