Düzce'de Karayolları Genel Müdürlüğü'nün D-100 Karayolu'nda kazaları önlemek için yapılan "akıllı kavşaklar"ın kazaları önlemek yerine kazalara neden oluşu tartışılırken, Kalıcı Konutlar'da Tepecik Mevkiinde korkuluğu olmayan üst gecidin tehlike saçtığını belirtmemizin ardından çarpık bir üst geçit çıkmazı daha D-100 karayolu Üçköprü Mevkiinde bir abide gibi duruyor..



Üçköprü Köyü mevkiinde D-100 üzerinde inşa edilen bu Üst geçit öyle bir yere inşa edildi ki köyün merkezine inşa edilmiş olsaydı bugüne kadar köyde meydana gelen ve can kaybına neden olan kazalar da meydana gelemeyecek ve bu üst geçik kullanılır "aktif "bir üst geçit olarak anılacaktı..



Üçköprüden Kalıcı Konutların içinden Akçakoca, Karadeniz Ereğli Zonguldak hattını bağlayan kuzey çevre yolunun giriş kısmına D-100 karayolu üzerine inşa edilen üst geçit adeta tam bir labirenti andırıyor.



İstanbul yönünden gelip Üçköprü'de inecek vatandaş yolun kenarında indikten sonra bu üst geçidi kullanarak ancak boş araziye gidebilecek..Ya da yolu takip ederek merdivenleri ve zorlukları aşarak büyük bir eziyetle Üçköprü'ye varmış olacak. 



Kalıcı Konutlar Tepecik Mevkiinde korkuluk bekleyen "Tehlikeli Üst geçitlerin" ardından bu defa D-100 üzerinde Üçköprü'de bulunan, çelik konstrüksiyondan yapılmış bu üst geçitin aktif hale getirilmesi için üst geçidin Üçköprü merkezine taşınması ya da kullanılır bir bağlantı yoluna kavuşturulması gerekiyor..Üçköprü'deki Üst gecit, çocukların oyun alanı olmasından kurtarılarak vatandaşların hizmetine sunulacağı günü özlemle bekliyor..

Haber; E.TAYHAN