Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi, 7-8-9 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılması planlanan Düzce Otları Festivali gündemiyle olağan toplantısnı gerçekleştirdi. Toplantıda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festivalin uluslararası düzeye taşınma kararı alındı. Bu doğrultuda artık geleneksel olarak her yıl yapılması hedeflenen fesvitel ile Düzce'nin turizmde daha geniş kitlelere tanıtılmasının amaçlandığı vurgulandı.

Konsey Yazmanı Selma Demirelli toplantıda yaptığı konuşmada “Birincisini geçen yıl yaptığımız Düzce Otları Tiche Bereket Festivali ile bir nebze de olsa tanıtımını yaptığımız Düzce'nin daha kapsamlı tanıtılmasını istiyoruz. Bu amaçla festivalimizin geniş katılımlı olmasını sağlamak ve sektörler arası işbirliği ile daha çok kitleye ulaşması için bir dizi kararlar aldık. Ayrıca festivali geleneksel hale getirip Avrupa Festival Birliği (EFA’ya)'ne tescil ettirmek için gerekli girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz. Çünkü festivallerin kentin tanıtımına ve turizme katkısı yadsınamaz.” dedi.

Sokak müzikleri ile festivalle renk katılırken

Toplantıda festivalin kapsamı ve hedeflerine ilişkin şu bilgilendirmeler yapıldı: “Festival kortej yürüyüşü ile başlayacak ve bu sayede sokaklar şenlenecek. 'En Güzel Otlu Yemeği' ile 'Yöresel Yemeği Kim Yapacak?' yarışmalarıyla, Düzce’nin doğal ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarılacak. Otların verdiği lezzetler farklı müzikler ve danslarla buluşturulacak. Sokak müzikleri ile festivalle renk katılırken uluslararası nitelik de kazandırılacak. Bu proje kapsamında sokak müziği yapan üniversite öğrencisi, müzisyen ve gönüllüler festivale davet edilecek. Festivakl günü Düzce sokakları renklendirilecek. Keman, gitar, saz, akordion, davul gibi enstrümanların eşlik edeceği müzik ve danslarla kültürlerel şölen yaşatılacak.”  


Haber:C.ÜSTÜNER