Gölyaka Kültürpark'ta bulunan bin dönüm arazinin 81 dönümünü rant amaçlı satıldığını öne süren Gölyaka'nın 7 muhtarı tepkili. MHP ilçe teşkilatı öncülüğünde toplanan 6 köy ve 1 mahalle muhtarı, araziye çiftlik kurulacak iddiasıyla bölge idare mahkemesine başvurdu.

Gölyaka halkının büyük bir çoğunluğunun bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade eden MHP Gölyaka İlçe Başkanı Murat Altundal, Gölyaka'nın ciğerleri olan havzanın turizm amaçlı kullanılması gerektiğini söyledi.

 

 


Büyük bir rant elde edilecek

Altundal, “Gölyaka Kültür Park civarındaki arazilerin yaklaşık 81 dönümlük bir yer 5 yıllığına bir firma tarafından kiralandı. Ama aynı yerde toplam bin dönümlük arazinin Gölyaka milli emlak tarafından satışa hazırlandığı ve bu yerler üzerinde ciddi firmaların hesap yaptığı bir çalışma yürüyor. Buna karşı çıkan Gölyaka Halkının yüzde yüzüne yakını buraların satılmaması istiyor. Gölyaka'nın ciğerleri olan havzanın aslında turizme açılması beklenirken bu arazilerin 3-5 kişiye satılarak büyük bir rant elde edileceği malumdur. Buna milliyetçi hareket partisi olarak bizlerin ve Gölyaka halkının yüzde 90'ı karşıdır. Bizde buna öncülük ederek 6 mahalle ve 1 köy muhtarımız vekalet ederek bölge idare mahkememize konuyu intikal ettirdik. Gölyaka kamuoyu halkı bu durumdan rahatsızdır. Bu durumun milli emlağı da da rahatsız ettiği açıktır. 500 dönüm yeri milli emlağın 2000 lira olsa bu arazilerin 20-25 binden aşağı satılmayacağı açıktır. Böyle bir rantı elde etmelerine şiddetle karşıyız. Satılmamasını Düzce havasında Gölyaka'nın tatil yeri olması bakımından değerlendirilmesini düşünüyoruz.”dedi.

Yağmalanmasının engellenmesi istiyoruz

Bu yağmalamadan vazgeçmelerini aksi halde halkla karşı karşıya kalacaklarını hatırlatan Altundal, başta valilik olmak üzere pek çok kurumu göreve davet etti.

Altundal, Gölyaka'nın geleceği olan bölgenin korunmasını Düzce valiliği başta olmak üzere kurumlardan talep ediyoruz. Turizme kazandırılması istiyoruz. Çünkü buralar mera vasfından sanayi kurulacak diye çıkarılmıştı. Sanayi olmadığına göre 3-5 kişinin buraları yağmalanmasının engellenmesi istiyoruz. Telle sarılan 81 dönümlük yerin de sökülene kadar üzerine gideceğiz. Telden sökülüp kiralamadan vazgeçmelerini halk adına talep edeceğiz.”diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR