Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Marka Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programı kapsamında yapılan “Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” projesi hakkında çalışan yetkililer, Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda Vali Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e projenin detayları hakkında bilgiler içeren bir sunum yaptı.

Kamu, yerel yönetim, üniversite ve AB ortaklığı yaklaşımıyla turizm alanlarında yenilikçi ve örnek bir proje olarak tasarlanan çalışmanın detayları konusunda yetkililer projenin nasıl oluşturulduğu hakkında bilgi verdi. Yetkililer, halka anket uygulayarak ve toplum liderleriyle görüşerek oluşturduklarını ifade ettiler. ‘Konuralp’ta turizm aktivitelerinde neler yapılabilir?’ noktasından hareket ettiklerini söyleyen neler yapılabileceği hakkında Vali Fidan’a ve Başkan Keleş’e bilgiler verdi. Yetkililer projenin Konuralp’te doğal tabiatı ve kültürü hayata geçirmeye yönelik olduğunu ve 933 bin TL maliyetinin olduğunu söyledi.

Başkan Keleş’te Konuralp’te 3 tip çalışma sürdürdüklerini Vali Fidan’a aktararak bilgiler verdi. Keleş, “Konuralp’in alt yapısıyla ilgili çalışıyoruz. Su, kanalizasyonu, yolları, kaldırımları ve asfalt çalışmaları sürüyor. Bunun yanında tarihi dokuyu ortaya çıkarma sürüyor ve Konuralp’in marka değerini ortaya çıkarmak için çalışmalar başlattık ve devam ediyor. Bu proje de devam eden çalışmaların devamıdır.” dedi.

KELEŞ: "YURT DIŞI ZİYARETLERİNİN BOŞA OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR"
Projeyle ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantıda Başkan Keleş’in yurt dışına yaptığı ziyaretleriyle bilgilerde paylaşıldı. Toplantı bitiminde basın mensuplarına seslenen Başkan Keleş, yurt dışı ziyaretleri yapmasında ne kadar haklı olduğunu göstermek adına “Yurt dışı ziyaretlerinin sanırım boşa olmadığı anlaşılmıştır.” Diyerek gülümsemesi dikkat çekti.

Haber:Y.SEVER