Düzce’de bazı motosiklet ve bisiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymaması nedeniyle kazasız gün geçmiyor. Motosiklet kazası haberleri yine tavan yaptı. Son dönemde motosiklet kullanıcılarının karıştığı kazalardaki artış polisi daha radikal önlemler almaya yöneltse de bu da yeterli olmuyor. Bütün uyarılara rağmen sürücüler canlarını hiçe sayarak kasksız, son sürat motosiklet kullanmaya devam ediyor. Aşırı hızla trafikte araçların arasından geçen motosiklet sürücüleri, diğer sürücülere de zor anlar yaşatıyor.
Öte yandan yoğun bisiklet kullanımının olduğu Düzce'de bisiklet sürücülerinin karıştığı kazaların da sayısı oldukça fazla. Özellikle ters yönde ilerleyen ve aniden yola fırlayan bisikletliler kazalara adeta davetiye çıkartıyor.
Polisin yaptığı onca uygulama ve uyarılara karşın Düzce sokaklarında kurallara hiçe sayan sürücülerle karşılaşılmaya devam ediliyor.

Kullandıkları bisiklet ya da motosikletin hem kendileri hem de trafikteki diğer sürücü ve yolcular için tehlikeye dönüşmemesi için sürücülerinin daha dikkatli olması ve trafik kurallarına uyması gerekiyor.