Kurtsuyu köyünde bugün yol protestosu vardı. Taş ocaklarına ait kamyonların yolu kullanılamaz hale getirdiğini iddia eden vatandaşlar çamur içindeki yoldan bir an önce kurtulmak ve seslerini duyurmak için bugün eylem yaptı. Araçlarını yola çekerek gelişi ve gidişi engelleyen köylüler, lastik yakarak yolu kapattılar.

Köylüler, “ bu çağda böyle bir yol olabilir mi?” “ Dünyanın parasını veriyoruz. Arabayla bu yolda gidilir mi?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

“ Vali gelsin bu yola o da baksın. Yığılca ormanına asfalt yapmışlar buraya yapan yok. Taş ocakları gece 12’ye kadar çalışıyorlar. Acil bir hastamız olsa gitmekte zorlanıyoruz. Arabalarımız çamur içinde.” Diyen köylülerin zaman zaman tepkileri arttı. Çamur içinde olan yolda adeta eziyet çektiklerini dile getiren Köy azası Metin Öztürk, 350 hanelik köyün unutulduğunu söyleyerek, yolu yaptırmak için kapattıklarını ifade etti.

Öztürk, “Her gün yetkililere gittik, her gün kandırıldık. 350 hanelik köyümüz unutuldu. Yazın malzeme döktürdüm yaptıracağız denildi. Kış geldi hala yapılmadı. 10 yıldır aynı mesele. Sorunumuz ocaklar. Kamyonlar burada çalışmasa bu hale gelmez. Dikkatsiz gidiyorlar.” Derken yaşlı bir vatandaş ise “ Ak parti burada tulum çıkarttı. Muhtarımız hiç bir hizmet getirmedi. Çoban gibi geziyor. Kendim ameliyat oldu. Fıtığım patladı. Hastaneye yetişemedim. Taş ocağı para kazanacak biz vatandaş olarak bedel ödeyeceğiz.” Şeklinde iddialarda bulundu.
Köylülerin yolu kapatmasının ardından köye giriş ve çıkışlar engellenirken jandarma ekipleri olaya müdahale etti. Jandarma ile köylüler arasında yapılan konuşmada zaman zaman sinirler gerilirken,

Bir görevli, “ Sizden çok bu yolu ben kullanıyorum buranın sıkıntısını bende biliyorum. Özel idareye dilekçe verin olmazsa ulaştırma bakanlığına başvurun. Buranın fotoğraflarını videoları çekin yerel televizyon haberini alıp götürün.” Diyerek köylülere tavsiyelerde bulundu.

Yolu açmak niyetinde olmayan köylülerden birinin konuşmasının ardından köy muhtarı “ provokasyon yapma” diye uyarırken, yolun açılmasını isteyen jandarma ekipleri ile köylüler arasında tartışmalar yaşandı.
Kurtsuyu Muhtarı Cemal Sağır, yolun yapılması için seslerini duyurmak adına böyle bir eylem yaptıklarını söyleyerek, yolun incelenip ne gerekiyorsa yapılacağı sözünün verildiğini belirtti.

Sağır, “ Mevsim itibariyle yol yumuşak ağır vasıta araçlarda bu yolu kullanıyor. Bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa protokol yapıldı. Vali yardımcısı yolu inceleyelim ne yapılması gerekiyorsa yapacağım dedi. Vatandaşlarımız sıkıntılarından dolayı böyle bir eylem yaptı. Biz kimse geçmesin demiyoruz yolumuzun yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Köylüler jandarmanın ikna etmesinin ardından yolu açarak dağıldı.

HABER:H.İŞCAN