"Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır" sözünün bir örneği Kurtsuyu Köyü'nde yaşandı.

280 haneli, 800 nüfuslu 80 yıllık Kurtsuyu Köyü, 25 yıldır özlemini çektikleri sıcak asfalta kavuşunca büyük bir sevinç yaşadı.
"KURTSUYU İSYANDA"haberini okumak için resme tıklayın


Oysa bugün yolda horon tepen Kurtsuyu Köyü halkı 26.Ocak.2012'de aynen bu yolun çamurlu ve çile dolu haline lastik yakarak yolu kapatarak isyan etmişti



Bugün günlerden 9. Kasım.2014.Pazar saat:16.00.. Akşamın alaca karanlığı...Düzce'ye uzaklığı 25 km olan Kurtsuyu'nu D-655 Akçakoca Yolu'na bağlayan 8 Km'lik yolun sıcak asfalta kavuşması Kurtsuyu Köyü halkını yola döktü...Orkestra eşliğinde, havai fişek gösterisi ışığında gönüllerince horon tepen Kurtsuyu halkı yolun kazandırılmasında emeği geçen yetkilileri de unutmadı..




Yaklaşık 200'ü aşkın araçla yolu kaplayan Kurtsuyu halkı, kadın-erkek genç- ihtiyar çoluk- çocuk hep birlikte "yol Sevincini" yolda eğelenerek işte bu şekilde kutladı

Kurtsuyu Köyü Muhtarı İsmail Öztürk, eski muhtar Ali Rıza Çelik ve Aza Aydın Yılmaz sevinç dolu duygularını yetkililere teşekkür ederek sürdürdü:



Yol sevinci köyü öyle bir kapladı ki sıcak asfalt araç ve insan seline büründü. Havai fişek gösterisi altında eğlenceye katılanlara bol bol "Lokumlu bisküvi" ikram edildi.Yolun trafiğe kapanması üzerine jandarmada emniyet tedbirleri almak zorunda kaldı.

2012'de bozuk çamurlu ve taşlı yolu aşamadıkları için yol kapatıp lastik yakarak isyan eden Kurtsuyu köyü halkı bugün tüm bunların aksine sıcak asfalta bürünen yolda eğlenerek bayram havasında sevinç çığlıkları atarak girdi.Kurtsuyu'nda bugün tam bir bayram havası bayram sevinci "Yol Sevinci"yle kucaklaşarak tam bir sevinç yumağına bürünerek devam ediyor..Gözünüz aydın Kurtsuyu halkı bizlerde Öncü ailesi olarak sevincinizi paylaşıyoruz.

Haber;E.TAYHAN