Belediyenin Çamköy Halkının eylemlerinin ardından Kurugöl’e yapmayı düşündüğü çöp alanına bölge halkının tepkileri sürüyor. Bölge köyleri bir araya gelerek Kurugöl kıyısında yeni bir eylem yaptı.  İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Mercan, Çevresel Etki Değerlendirme sürecinde yanlışlar yapıldığını iddia etti.

 

Üçköprü Muhtarı Yaşar Yanar,  Yörükler Muhtarı Saffet Şen, Sarıçökek Muhtarı Mehmet Mutluer, Muncurlu Muhtar vekili Ali Osman Altuntaş, Doğanlı Muhtarı Mehmet Yiğit, Yeşilçam Muhtarı Ekrem Çallı ve İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Mercan’ın ta katıldığı protesto eyleminde, Kurugöl’ün çöp depolama alanı olarak kullanılmamasını sağlamak için kararlılık mesajları verildi.

 

Üçköprü Muhtarı Yaşar Yanar, Düzce’nin en güzel yerlerinden biri  olan kurugöl’de ağaçların kesilerek çöp alanı yapılmasına müsaade etmeyeceklerini, bu bölgede vahşi veya düzenli çöp depolama alanı istemediklerini söyledi.

 

İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Mercan ise, Çevresel Etki Değerlendirme raporu alınması aşamasında komisyon ile birlikte ormanlık alanda yürüyerek dolaştıklarını,  dereye inip hep birlikte ellerini yüzlerini yıkadıklarını, daha sonra raporda ormanlık alanın fundalık, derenin ise kuru olarak yazıldığını söyledi. Belediyenin daha önce bulduğu yerlerde birkaç ağaç yüzünden vazgeçildiğini belirten Mercan, Kurugöl’de tamamen ağaçlık olan alana çöp tesisi yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Mercan, bir soruya cevap olarak konuyu beraberinde bulunan muhtarların yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvuru hazırlığı içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Eylemciler, Kurugöl’de çöp istemediklerine ilişkin sloganlar attıktan sonra olay çıkarmadan dağıldılar.