Belediye Başkanı İsmail Bayram mahalle muhtarları ile biraraya geldi. Yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, yollar ve hasarlı binalar gündeme geldi. Muhtarları mahallelerinde sorunları gidermek için gayret ettiklerini belirten Bayram, belediye olarak da mahallelerin eksiklerini acil olanlar başta olmak üzere gidermeye çalıştıklarının altınız çizdi.

Bayram, “ Seçimden itibaren belli periyotlarda muhtarlarımızla toplantı yapıyoruz. Bir süredir ihmal etmiştik. Bu toplantımızda bu güne kadar olan süreci ve bundan sonraki süreci değerlendiriyoruz. Muhtarlarımız da mahalleri ile ilgili eksikliklerin giderilmesi için gayret sarf ediyorlar. Bunun içinde belediye ile işbirliği için çalışmak gerekiyor. Muhtarlarımız kendi sorumluluklarını yerine getiriyor. Bizde Düzce belediyesi olarak 49 mahallenin eksikliklerini belli bir çerçevede aciliyete göre tamamlamak adına çalışıyoruz.” Dedi.

Bayram, 2012 yılında imar çalışması tamamlanan bir çok yolu açacaklarını ve çevre yollarına önem verdiklerini belirterek, çevre yollarının Düzce’yi trafik anlamında rahatlatacağını vurguladı.

Bayram, “ 2011 yılında hedeflerimizi belli ölçüde tamamladık. Ancak bu mahallelerimizin bütün sorunlarını bitti demek değil. Bizim hedeflediğimiz noktada tamamladık. Bu anlamda iyi bir yıl geçirdik. Şuan kış dönemi olduğu için sahada her işi yapma imkanı olmuyor. Bahardan itibaren imar çalışması anlamında tamamladığımız ancak fizikken açamadığımız birçok yolu da açmaya başlayacağız. Düzce belediyesi sınırlarında geniş çevre yolları anlamında bazı yerlerde oluşan sıkışıklıkları giderecek sokak açma çalışmalarına yoğun bir şekilde başlanacak. Bütün mahallelerimiz faydalanacak. Biz özellikle çevre yollarına çok önem veriyoruz. Çevre yollarını tüm Düzce’ye hizmet edeceğini yerleşimi istenilen oranda dağıtacağını ve trafik anlamında rahatlatacağını biliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Hasarlı binaların da konuşulduğu toplantıda Başkan İsmail Bayram, bina sahiplerine tebligat gönderildiğini hatırlatarak, bu konuda muhtarların desteğini gördüklerini ifade etti.

Bayram, “ Yılbaşından itibaren böyle bir konu gündeme geldi. Bizde gerekli tebligatları yaptık. Tebligatlar konusunda muhtarlarımızda gereken desteği yapıyor. Tebligatları alan vatandaşlarımızda neler yapılabilir? Neden bugüne kadar yapmamış? Afet yasası kapsamında neden binasını onarmamış? Şeklinde sorunlar ortaya çıktı. Biz bütün tebligatların geri dönüşü olduktan sonra sorunlar hangi noktada birikiyor onun tespitini yapacağız ve bunların çözüm yollarına bakacağız. İmar kanunu ile ilgili yapılacak işlemler bellidir. Ama biz problemli binalarda yaşamasını tercih etmiyoruz ve onların kurulu düzenlerini sıkıntıya sokmayacak çözüm arayışı içinde olmak istiyoruz.” dedi.

Haber; H. İŞCAN