Kaderine terk edildiği için içler acısı bir halde olan Efteni Otel, Düzce Üniversitesi ile Düzce Belediyesi’nin gündeminde…

Yıllardır değerlendirilemedi
10 yılı aşkın süre önce hizmete açılan ancak birkaç yıl sonra yatırımcıların karşı karşıya kaldığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapıları kapanan Efteni Otel için yıllardır süregelen ‘Değerlendirilecek’ açıklamaları hala icraata dönüşmezken, Düzce’deki kurumlar çeşitli alanlarda kullanmak üzere otele talip olmaya devam ediyor.

Düzce Üniversitesi’nin sağlık alanında yürüttüğü çalışmalarda değerlendirmek istediği otel için Vali Zülkif Dağlı’nın da desteği ile tahsis süreci devam ederken, Düzce Belediyesi de sosyal tesise dönüştürmek için düğmeye bastı.  

“Bu güzide turizm merkezini Düzce’mize kazandıracağız”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce belediye meclis üyeleri, Gölyaka ilçesine bağlı Hacıyakup Köyü sınırları içinde bulunan ve Düzce Belediyesi bünyesine alınarak sosyal ve turizm tesisine dönüştürülmesi düşünülen Efteni Otel’de incelemelerde bulundu. Ay, gerekli fizibilite çalışmalarını tamamlayarak bu güzide turizm merkezini Düzce’mize kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Termal turizm için gerekli tüm kaynaklar mevcut”
Yıllardır atıl durumda bulunan Efteni Otel’in sosyal tesise dönüştürülmesi için başlatılan girişimler hakkında bilgi alan Başkan Dursun Ay, yaklaşık 15 dönüm alan üzerinde kurulu bulanan ana tesis ile tesisin güney kısmında yer alan ve yaklaşık 3 dönüm alandaki sıcaksu menba ve bahçe tesislerinin işletilmesine yönelik yürütülecek çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Başkan Ay, alanın kısa bir süre içinde turizme kazandırılması için gerekli fizibilite çalışmalarının başlatıldığını belirterek “Burada, ülkemizde önemli bir yere sahip olan termal turizm için gerekli tüm kaynaklar mevcut. Düzce’mizin bir Afyon bir Kızılcahamam gibi önemli termal turizm merkezlerinden biri haline gelmesi önünde hiçbir engel yok. Düzce Belediyesi olarak önce kendi vatandaşlarımız sonra da şehir dışından gelecek misafirlerimiz için bu atıl vaziyetteki oteli bir sosyal tesise dönüştürmek istiyoruz. Bakımsızlıktan ortaya çıkan bu duruma yönelik meclis üyelerimizle birlikte incelememizi yaptık, önlemlerimizi alarak çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Haber: Y.SEVER-C.ÜSTÜNER