2014 yılı değerlendirilmesinin yapıldığı “ Düzce İl Koordinasyon kurulu 2015 yılı birinci toplantısı yapıldı. Valiliği’nin toplantı salonunda yapılan toplantıda 2015 yılında yapılması planlanan hizmetlerin yanı sıra devam eden yatırımlar ele alındı. 2014 yılı sonu itibariyle Düzce ilinde toplam olarak 302 proje uygulandığı bildirildi. Bu projelerin toplam tutarı 4 milyar 11 milyon 530 bin 20 TL olduğu belirtilirken, nakdi gerçekleşme oranının yüzde 87 olduğu kaydedildi.

 

14 kilometrelik çevre yolu müjdesi

Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali Ali İhsan Su, toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmeler kapsamında Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, yeni açılacak 14 kilometrelik çevre yolu hakkında bilgi verdi. Çilimli Bağlantısını sağlayacak çevre yolunun etüt proje programına alındığı bildirildi.

DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Acu da Akçakoca Barajı vaktinden önce biteceğini belirtti. Acu, içme suyu ve ishale hattının da programa dahil olduğunu barajla birlikte tamamlanacağı bilgisini verdi.

Göletlerin projeleri tamam!

 

Acu, Uğur suyuna yapılacak olan barajın proje çalışmalarına başlandığını kaydetti. Acu, Barajın tamamlanmasıyla civar ilçe ve beldelerin su ihtiyaçlarının da karşılanacağını belirtti. Bölge müdürü Acu, Akçakoca’daki Altunçay ve Çilimli Yenivakıf göletlerinin proje çalışmalarının da bittiğini sözlerine ekledi.

Samandere yolu yapılacak!

 

Efteni gölü ıslah projesinin önemli olduğunun altını çizen Acu, pis su girişinin engelleneceği projede son aşamaya gelindiğini bildirdi. Vali Ali İhsan Su özellikle Samandare Şelalesinin yolu üzerinde bulunan Uğur suyunun ıslahı üzerinde durdu. Tabiat anıtına giden yolda bakım çalışmalarına başlanacağını kaydeden Vali Su, bu konuda DSİ’nin çalışmalarını sordu. DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Acu, ihale sürecinin başladığını kritik yerleri bu sene içerisinde yapımına başlanacağı belirtildi.

“yoğurt” esprisi

Acu’nun bilgilendirme yaptığı esnasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Göletler hakkında bilgilendirme yapan Acu’na soru sormak için söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak’ın yine göletleri sorması Vali Ali İhsan Su ve salondakilerin tepkisi gülümsetti.

 

DSİ Düzce Şube Müdürü Beşir Özcan, “uyuyor uyuyor” diye karşılık verirken, Vali Ali İhsan Su’nun da “öğlen yoğurdu fazla kaçırmışsın müdür bey” demesi salondakileri güldürdü.

 

HABER;s.kaşkır