Devlet Su İşleri tarafından Asar Deresi üzerinde başlatılan köprü yapım ve yenileme çalışmaları kapsamında yıkılan 2 köprünün ana kısımları tamamlandı. Şimdi merak edilen ise yeniden proje edildiği için yapımının durdurulan köprülerin nasıl bir mimaride şekilleneceği.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında önce eski otogar köprüsü ardından da Küçüksu köprüsü yıkılarak çalışmalara başlanmıştı.Ancak DSİ'nin yatırımları kapsamında olan köprüler için proje değişikliğine gidileceği öğrenilmişti. Otogar ve Küçüksu köprülerinin de merkezde olmasından dolayı mevcut projelerin basit kaldığı, Şaguç köprüsü gibi her iki köprünün de tarihi görüntüde olması için yeniden proje çizileceği bildirilmişti. Sonuç olarak yapılan proje değişikliği köprülerin yapımını geciktirmiş, yıkılan köprüler nedeniyle artan trafik Düzce halkını çileden çıkarmıştı. Gecikmeli de olsa her iki köprüde tamamlandı ve trafiğe açıldı. Şimdi Çelik konstrüksiyon yapılan köprülerin nasıl Osmanlı mimarisinde şekilleneceği kamuoyunda merak edilirken, konuya ilişkin yaptığımız tüm girişimler ne yazık ki sonuçsuz kaldı. Köprüler Devlet Su İşleri tarafından yapılmasına karşın, DSİ’de ön proje olmadığı bilgisi verildi. Köprülerin sadece korkuluk ve aydınlatmalarını yapımından sorumlu oldukları bildiren DSİ, topu belediyeye, belediye ise müteahhide attı. İşi alan müteahhit firma ise “bugün yarın” diyerek oyaladığı projelere bir türlü ulaşılamadı.

Beton bariyer ve demirlerin korkuluk vazifesi gördüğü Osmanlı Mimari’ndeki köprüler “Devlet sırrı” gibi saklanırken, yıkılacak 3. Köprü olan Saguç’un seçim sonrasına kaldığı öğrenildi.

Haber: S. KAŞKIR