Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı aracılığıyla üniversiteye önemli bir gelir sağlayan kantin ve kafeteryanın kapısına kilit vurulması sonrası hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyet devam ediyor. Sözleşme uzatılmadı gerekçesiyle kapısına kilit vurulan kantinin akıbeti için ne Valilik, ne Başhekimlik ne de kantini işleten Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yöneticilerinden bir açıklama gelmiyor. İhalenin ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor.
300 civarında yatak kapasitesine sahip araştırma ve uygulama hastanesi haftalardır otobüs kart dolum istasyonundan bozma küçük bir büfede hasta ve hasta yakınlarına hizmet ediyor. Gerek alanı gerek geniş mekanı ile örnek olacak nitelikteki üniversite kantini kaderine terk edilirken, vatandaşlar hastane bahçesindeki kaldırımlarda, ağaç atlarında evlerinden getirdikleri ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
Üniversite Hastanesinde haftalardır devam eden bu rezillik için hiçbir kurumdan ses seda çıkmıyor. Tahliye kararı alarak alelacele boşaltılan ve haftalardır vatandaşların yaşadığı sıkıntılara gözlerini kapatan ilgili kurumlar suskunluğunu korurken, bu durumda olan hastaneye tedavi amaçlı gelen hasta ve hasta yakınlarına oluyor.
Hastaların acil ihtiyaçlarının yanı sıra hasta yakınlarının da bir çay içip vakit geçirebileceği mekanın kapatılmasına bir anlam veremeyen vatandaşlar, biran önce çözüm istiyor.

Haber: S. KAŞKIR