Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde yapılan Erasmus Plus programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarının yardım kampanyalarıyla ilgili yeterlilikleri elde etmek amacıyla Tunus, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Litvanya, Makedonya, Slovakya ve Arnavutluk’tan Düzce’ye gelen 29 yabancı katılımcı Öncü Radyo ve Televizyon’un Cedidiye Mahallesi’nde bulunan binasını ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın gençlik projesinde görevli eğitmen ve tercüman İrem Ebru Kuru eşliğinde Düzce’yi gezen katılımcıların kurumuzu ziyaretinde haber toplama ve yazma ile ilgili bilgilerin yanı sıra yayıncılık etik ilkeleri hakkında da bilgilendirmede bulunuldu. Öncü Medya çalışanları yabancı katılımcıların tüm sorularına içtenlikle yanıt verdi.

Ziyaretin sonunda Öncü Medya’nın montaj odası ve haber merkezi ile stüdyolar, radyo ve reji odasını gezen 29 yabancı katılımcı, Öncü Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukadder Deveci’den programlar ve haberlerin yayına hazırlanma süreçleri hakkında bilgiler aldı.

Haber: Ö. YILMAZ