Düzce’de bulunan ve geçen yıl engelli vatandaşların çalışması için açılan Kusursuz Kafe’nin 1. yılı düzenlenen programla kutlandı. 18 engelli vatandaşın çalıştığı ve Düzce Belediyesi, Düzce Beyazay Derneği ile Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği’nin Kent Park’ta açtığı kafede engellilere istihdam sağlanıyor.

Düzenlenen programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



“Gençlerimiz burada kendilerine geliyorlar”
Programda açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı şu ifadelere yer verdi:

“Değerli arkadaşlar, kıymetli cocuklarımız, gençlerimiz. Bugün yine Kusursuz Kafe’de değerli gençlerimizle, cocuklarımızla, kızlarımızla birlikteyiz. Bakıyoruz ki bu Kusursuz Kafe’mizin açılalı 1 yıl olmuş. 1. yıl pastamızı da az önce kestik. İnşallah uzun ömürlü olacak. Güzel bir proje, bir Avrupa birliği projesi olarak başlayan bu çalışma bakıyoruz ki proje bitmesine rağmen hala Düzce Belediye Hizmetleri tarafından devam ettiriliyor. Gerçekten taktire şayan çocuklarımız için gençlerimiz için Düzce’miz için inşallah çok güzel bir hizmet olacak, hayırlara vesile olacak. Çünkü gençlerimiz burada kendilerine geliyorlar kendilerini daha iyi ifade ediyorlar. Biraz daha böyle ortama uyuyorlar o açıdan gayet güzel bir faaliyet inşallah daha uzun yıllar bu pastalar kesilir diyorum, hayırlı olsun diyorum.”



“Artık tam zamanlı çalışacaklar”
Belediye Başkanı Dursun Ay da şu şekilde konuştu:

“Bu gibi projeler Türkiye’de çeşitli illerimizde var ancak Düzce’deki bu projemiz en fazla kişi çalıştıran yer oldu. 18 engelli kardeşimiz burada çalışmakta. Bu arkadaşlarımız burada part time çalışıyorlardı ancak bugün 1.yılını doldurduğumuz bugünde kendilerine bir sürprizim var. Artık part time çalışmayacaklar sürekli çalışacaklar ve tam maaş alacaklar. Taşeron yasası nedeniyle taşeronda çalışan işçilerimizi biz belediyemizin şirketinde topladık. Yaklaşık olarak 800 kişi var. Kanun kapsamında burada engelli çalıştırmamız gerekiyordu. Bu çalışanlarımızı buradaki arkadaşlarımızdan değerlendirdik. Bu kardeşlerimiz tam zamanlı çalıştırarak hem oradaki boşluğumuzu doldurduk hem de buradaki arkadaşlarımız tam zamanlı çalışarak kendileri daha fazla maaş alacaklar. Kendileri zaten buradan çok memnunlar. Burada çalışmak istiyorlar. Bundan sonra buraya daha da ilavelerimiz olacaktır. Burası halkımız tarafından da çok beğeniliyor.”



Haber: M. AYDIN