Hacı Hidayet Tur tarafından yıllardır, gerçekleştirilen hac ve umre faaliyetlerine bir yenisi eklendi. Kutsal toprakları görmek isteyen vatandaşlardan oluşan kafile, Hacı Hidayet Tükseven öncülüğünde yola çıktı.
İstanbul üzerinden Suudi Arabistan’a gidecek ve Mekke ile Medine’yi ziyaret edecek olan 83 vatandaş Merkez Cedidiye Camii önünden 2 otobüsle kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.



Sevinç ve hüznü aynı anda yaşayan umre yolcuları ve yakınları duygusal anlar yaşadı.

21 gün boyunca kutsal topraklarda bulunacak olan kafilenin başında yer alan Hacı Hidayet Türkseven ve ibadet gerçekleştirecek olan vatandaşlar, yolculuk öncesi duygularını Öncü Haber mikrofonları aracılığıyla dile getirdi.



“Biran önce gitsinler yaşlanmadan gitsinler.”
Umre programından bahseden Hacı Hidayet Türkseven ise şunları söyledi:

1963 yılından beri gidip geliyoruz boş çuval gibi. Bu duygu anlatılmaz, içine girmeniz lazım. 21 günlük program olacak. Mekke-i mükerremeye gidiyoruz, oradaki vazifeleri yapacağız. Dönüşte Medine’ye geçeceğiz.Allah nasip ederse, Medine’de Resullullah’ı ziyaret edeceğiz. Oradaki ziyaretleri de bitireceğiz ve Medine havalimanından döneceğiz. Bu akşam Saud Bin Abdülaziz Havalimanı’na iniyoruz. Oradan 100 km otobüslere bineceğiz Mekke’ye ineceğiz. Bu akşam tıraşlarımızı yapacağız Allah nasip ederse sayimizi yapacağız.Tıraş olup, ihramdan çıkacağız. 2 otobüs 90 civarında gideceğiz. 21 gün kalacağız Allah nasip ederse. Bizim orada elemanlarımız var. Ziyaretlerde, umrelerde birebir ilgileniyoruz. Otelde yerleri ayrılmış vaziyette herkes lobiden alacak anahtarını çıkacak odasını yatacak istirahatten sonra aşağı inecek tavafa gideceğiz. İlk 28 yaşında gittim ben. Şimdi ramazan grubu var senede 3-5 kere yapıyorum. Biran önce gitsinler yaşlanmadan gitsinler.”



“Bu yolda herkesin duasını almak bizim için onur meselesidir”
10 yıldır Hacı Hidayet Tur’da görev yapan Kerim Oktay, kutsal topraklara herkesin gitmesinde temenni bulunarak şunları söyledi:

“Hidayet Turizm olarak bu sene Allah’ın izniyle 2 otobüsü yolculuğa uğurluyoruz.Hacılarımızı hep beraber, hayırlısıyla memnun bir şekilde umrelerini yaptırıp tekrardan buraya kavuşturmak bizim için çok önemli. Bu yolda herkesin duasını almak bizim için onur meselesidir. 50-55 yıldır biz bu işi gayet güzel başarılı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Önceliğimiz ibadetli bir hizmet vermek. Bu yolculukta herhangi bir başka düşüncemiz olmamıştır. Bu vesileyle teveccühleri olduğu için herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün 2 otobüsümüzde 83 kişi var. Piyasanın durumları şuan belli bu şartlardan bu sayı, güzel bir başarı. Hidayet amcanın öncülüğünde 50-55 yıldır bize örnek oldu şimdiye kadar. İnşallah devamını milletle beraber yaşarız diye düşünüyorum.”



“Allahım herkese nasip etsin”
Umre’ye ilk gidişi olmadığını belirten Şükran Baydan kutsal topraklara gitmenin heyecanını şöyle ifade etti:

Umreye gidiyoruz Allah nasip ederse. Çok güzel bir duygu Allah’ım herkese nasip etsin. Benim çocuklarıma da nasip etsin Rabbim. Çok güzel bir duygu anlatılmaz. Hacca gittim, 3-4 sefer umre yaptım ama durulmuyor devam ediyorsun. Peygamber efendimizin yanına gidiyoruz. Bu sefer 4 kişi gidiyoruz. Kızlarım damadım, umarım çocuklarımla da gitmek nasip olur.”

“Allah bizi bu günlere götürdü bizi çok şükür bunları göstertti.
Kutsal topraklara gitmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşayan Fazıl Duman, bugünleri gördüğü için Allah’a şükretti ve şunları dile getirdi:

“Ziyaret edeceğim oraları bol bol ziyaret edeceğim. Hz. Peygamberimizin türbesinde ibadet yapacağım. Allah bizi bu günlere götürdü bizi çok şükür bunları göstertti.

“Genç gitmenin avantajları daha fazla”
Kutsal topraklara ayak basaca olan bir diğer vatandaş Elmas Kuvra ise gençlere şöyle seslendi:

“Çok heyecanlıyım duygularım çok büyük. Neden heyecanlanmayayım ki sevgili peygamber efendimizin ziyaretine gidiyorum. Mübarek topraklara gidiyorum. Sevgi dolu, aşkla gidiyorum. İnşallah huzurla gideriz. Allah’ın izniyle sağ salim gideriz. Çok heyecanlıyım. O kadar heyecanlıyım ki anlatamam size. Benim bu ilk gidişim ama çok heyecanlıyım gençlerimiz gitsinler istiyorum. Genç gitmenin avantajları daha fazla. Daha çok yapabilirler görevlerini, daha dinç olurlar daha dinamik olurlar. Yaşlılar istediği gibi yapamaz.”

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ