31 Mart- 06 Nisan Kütüphane Haftası nedeniyle İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama programı 31 Mart Pazartesi günü saat 14.00’de başlayacak.

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kütüphane Müdürü Abdullah Bilgin’in konuşması ile devam edecek. İl Halk Kütüphanesi tarafından en çok kitap okuyan üyeler  ödüllendirilecek. Ayrıca kütüphanecilikte ileri gitmiş ülkelerden Finlandiya Halk Kütüphaneleri’ne ait bir film gösterimi yapılacak.

Atatürk kitapları, çocuk kitapları ve yeni kitaplardan oluşan kitap sergisi ile İ.Sami Özen’in ebru sergisinin açılışları gerçekleştirilecek. Yine hafta boyunca gezici kütüphane aracılığı ile merkeze gelme imkanı olmayan köy ve kasabalara gidilerek gezici kütüphane hizmeti verileceği öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hafta ile ilgili olarak okullara duyuru yapılarak İl Halk Kütüphanesi’ne programlı olarak geziler düzenlenecek ve okullarda kitap sevgisi ve kütüphanelerle ilgili olarak çeşitli söyleşiler yapılacak.