44’üncü Kütüphaneler haftası Asar boyunda bulunan yeni İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen geniş katılımlı bir törenle başladı. Açılışa Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler de katıldı.

Kütüphaneler haftası nedeniyle ilk kez halkın hizmetine sunulan yeni İl Halk Kütüphanesi’nde bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının önemine işaret ederken, çocukların kütüphanelere sadece okul ödevleri için gittiklerini, okul bitince de kitapla bağlarını kopardıklarını ifade etti.

Yabancıların kitap okuma alışkanlığı açısından aldığı mesafeyi anlatmak için eski Galatasaraylı futbolcular olan Hagi ve Popescu’yu örnek veren Kılınç, diğer Galatasaraylı oyuncuların televole meseleleri ile ilgilenirken, bu iki oyuncunun her fırsatı kitap okumak için değerlendirdiklerini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise Düzce’nin modern ve kullanışlı bir kütüphanesine kavuştuğunu dile getirirken, kitap ve dökümanların yetersiz olduğunu belirterek, kütüphane varlığının arttırılması için sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan destek istedi.

Kütüphane Müdürü Abdullah Bilgin ise tarihsel sürecine hakim olunmayan bir konunun bütünlüğüne hakim olmanın mümkün olmadığını, Kütüphaneler konusunda toplumumuzda bir bilgi ve bilinç eksikliği olduğunu söyledi. Bilgin, Kütüphanenin yerini tutabilecek bir şeyin hala bulunamadığını da söyledi.

Konuşmaların ardından Kütüphane üyelerinden en çok kitap okuyanlara hediyeleri olan kitaplar  verildi.  İl Halk Kütüphanesinin üyelerinden en çok okuyan kişi olan Kaniye Maden Yavuz’a hediyesini Düzce Valisi Bülent Kılınç verdi..

Kütüphaneyi gezerek kitapları da inceleyen Düzce Valisi Bülent Kılınç, okumak için bir kitap da seçti. Açılış, katılımcılara ikramlarda bulunulması ile sona erdi.