Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, sahte altın dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyararak, "define buldum" yalanlarıyla vatandaşları kandırmaya çalışan dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını istedi.
Aslı Astarı Yok
Sezen, “Her insan biran önce zengin olmak ister. Bir yerden para gelsin, miras kalsın ister. Bazen insanların bu hayallerinden yararlanmak isteyen insanlar olabiliyor. Vatandaşlarımıza Düzce’den ya da şehir dışından arayan dolandırıcılar,  bir yerlerden Gömü bulduklarını ve beraber satma teklifinde bulunabiliyor. Bunlar bazen bir altın olur, bazen bir heykel olur, bazen de eski para olur. Bunların hiçbirinin aslı astarı yok.  Bu nedenle vatandaşlarımız bunlara itibar etmesinler. Vatandaşlarımız böyle bir durumla karşılaştığında hemen emniyet güçlerine başvursunlar.”dedi.
Düzce’de en son meydana gelen kuyumcu soygununun ardından emniyet ekiplerinin tedbirlerini arttırdığına dikkat çeken Sezen, emniyet ekiplerinin bu tedbirlerinden rahatsız olan esnaf ve vatandaşların olduğunu öne sürdü.
Bazı Esnaflar Emniyetimizi  Engelliyor
Sezen, “Son soygun olayında çok üzüldük. Ancak Düzce’de emniyet güçleri çok güzel çalışıyor. Mutlaka bulacaktır. Emniyet ekiplerinin yaşanan son olaydan sonra tedbirlerini arttırdığını biliyoruz. Ancak bazı esnaflar emniyetlimizi de engelliyor. Düzce küçük bir yer, pek çok bölge de karanlık. Belirli noktalarına konulan ekiplerin bazı esnaf ve vatandaşların istemediğini duyduk. Bu bizi de çok üzdü. Polisin olduğu yerde güvenlik olur, vatandaşlarımız daha rahat alışverişi yapabilir.”diye konuştu.
Uygulamamız Ses Getirdi
“Nöbetçi kuyumcu” sisteminin devam ettiğini belirten Sezen, sistemin diğer illere de örnek olduğunu söyledi.
Sezen,“ Biz her hafta 3 meslektaşımızı nöbetçi olarak bırakıyoruz. Ancak bunu da suiistimal eden vatandaşlarımız oldu. Nöbet zamanı açmaması gereken insanlar açıyor. Ancak, bu uygulamamız ses getirdi. Bazı illerde de bu uygulamaya başladılar.   Vatandaşlarımız derneğimize üye kuyumculardan alışveriş yaptığı için fiyat konusunda da mağdur olmamış oluyor. Hafta içi alacağı fiyatlardan alıyor.”şeklinde konuştu.

Altın fiyatları ile ilgili tahminlerini de açıklayan Sezen, “Altın fiyatları yaz kış diye etkilenmiyor. Ancak, Bu yıl da 8-9 aylarda bir yükselme bekliyoruz.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR