Uzun süredir Düzce'nin gündeminde olmasına karşın henüz somut bir adım atılmayan Kardüz’ün turizme kazandırılması konusu bu kez İGM gündemindeydi. İl Genel Meclisi toplantısına katılan Turizm il Müdürü Özcan Budak, meclis üyelerine Kardüz Yaylası'nın turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Budak, “Müsteşar ile diyalog halindeyiz. Bakanlık Şehir Planlama Koordinatörleri’nden biri zaten Kaynaşlılı. Yani bu konuda diyaloglarımız çok sıcak.” diye konuştu.
“Kış turizmi için Kardüz Yaylası eşsiz bir özelliğe sahip.” diyen Budak, Kardüz’ün diğer kayak merkezlerine nispetle bir çok noktadan ulaşımın kolay olduğunu ve çalışmaların tamamlanmasıyla büyük bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi. Bugüne kadar yapılan hiçbir çalışmada Turizm Bakanlığı'nın desteğinden mahrum kalmadıklarını ifade eden Budak,"Yığılca Saklı Kent Projesi için 85 bin TL ödenek aldık. Kaynaşlı Belediye Başkanı'nın çalışması olan Kırgın Çayırı Şenlikleri için yine 50 bin TL ödenek aldık. Yani yerel yönetimden muhtarlardan, sizlerden bir proje geldiğinde Turizm Bakanlığı açısından sıkıntı yok. Kardüz Yaylası için de böyle bir sıkıntıdan bahsedemeyiz.” şeklinde konuştu.
Aylar önce aynı söylemler...
Öte yandan son olarak geçtiğimiz mart ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanlığı Kayak Merkezi Uzmanı Hasan Sağlam, Kardüz Yaylası'nı incelemiş, yapılan incelemeler sonucunda Kardüz’de turizm amaçlı kayak yapılabileceği ortaya çıkmıştı. O gün de yatırım yapılması halinde Ankara-İstanbul arasında kayak yapmak isteyenlerin uğrak mekanı haline gelmesine kesin gözüyle bakılan Kardüz'ün turizme kazandırılması gerektiği vurgulanmıştı.
Golf sahası da 6 ayda bitecekti

Tarihler 2005 yılının Kasım ayını gösterdiğinde ise yine Gölyaka'ya 18 delikli Golf Sahası kurulacağı duyurulmuş, müjdeyi ise bizzat Golf Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu vermişti. Bu açıklama sonrası Golf Federasyonu Saha ve Yatırımlar Komitesi Başkanı Bora Yenigün ve Hollandalı yatırımcı temsilcisi Michael Gayan, Gölyaka Kültür Parkı'nda dönemin Valisi Halil Nimetoğlu ile incelemelerde bulunmuştu. İncelemeler sonrası Yenigün, bu yatırımı ciddiye aldıklarını vurgulayarak 10 gün içinde master proje yapılıp bütçelendirileceğini ve Nisan 2006'da başlanıp Ekim 2006'da projenin bitirileceğini söylemişti. Ancak 6 ay gibi bir sürede bitirileceği açıklanan proje aradan geçen 7 yıllık süreçte hala başlayamadı.

 

 

Haber; C. ÜSTÜNER