Balık sezonu 1 Eylül’de açılıyor. Balıkçılar vira bismillah diyerek ağlarını denize salacaklar ve sezonun ilk balıklarını avlayacaklar. Hazırlıklar da devam ediyor. Sezona birkaç gün kala ağlarını onaran balıkçılar bu yılki balık sezonundan umutlu.

Yapılan hazırlıklarla ilgili bilgiler veren balıkçılar, ağların bakımlarını ve teknelerin bakımlarını yaptıklarını ifade ettiler. Limandan şikâyet eden balıkçılar, limanın teknelere aşırı derecede zarar verdiğini ve limanın Akçakoca’ya yakışmadığını belirttiler.

Limanın projesinin çizildiğini belirten balıkçılar, limanın bir an önce yapılması gerektiğini ve daha modern şartların olması gerektiğini vurguladılar.

Balıkçılıktan kazandıkları parayı mazot ve tekne masraflarına harcadıklarını vurgulayan balıkçılar, bu durumdan mustarip olduklarını ifade ettiler.

Mazotun pahalı oluşundan da yakınan balıkçılar, “Yeni sezona açılacağız ama mazotun pahalı olması bizi düşündürüyor. Ya açıldığımızda bir şey bulamazsak. Boşu boşuna mazot yakmış olacağız. Mazotta biraz indirim yapılmalı.” Dediler.

Bu yıl balığın iyi olduğunu savunan balıkçılar, “Bu yıl balık var diyorlar. Bizim şimdiki tutacağımız balık palamut. Vira bismillah deyip açılacağız bakalım.” İfadelerini kullandılar.

Haber; R. BAL