Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), bundan 2 yıl önce Düzce'nin de aralarında bulunduğu Doğu Marmara illerinin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla bir proje hayata geçirmişti. MARKA, bu kapsamda “Marka Kent Logo ve Slogan Yarışması” düzenlerken, Düzce’nin logo ve sloganlarını belirlenme görevi İl Genel Meclisi'ne verilmişti. 2012 yılında İl Genel Meclisi gündemine konu olan yarışmaya gönderilecek logo ve slogan meclis üyelerinin kararı ile belirlenmişti.

 


RESEPSİYONDA KULLANILMIŞTI


İl Genel Meclisi üyeleri 4 logo arasından “Yükselen yıldız Düzce” logosunu seçmiş, logo ilk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda kullanılmıştı.


Ancak resepsiyon dışında ne yazık ki Düzce gündemini uzun süre meşgul eden logonun izine hiçbir yerde rastlanmadı. Valilik başta olmak üzere hiçbir resmi kurum sitesinde de kullanılmayan logo, Turizm Haftası'nın içinde bulunduğumuz bugünlerde de etkinliklerde yer almaması, logonun çöpe mi atıldığı sorusunu akıllara getirdi. Marka kent olmayı hedefleyen Düzce’de akılda kalacak logo ve sloganların belirlenme süreci günlerce kamuoyunu meşgul ederken seçilen logo ve sloganların neden kullanılmadığı merak konusu.


Akçakoca'da belediyenin kendisine slogan olarak seçtiği “Parlayan Kent Akçakoca” artık ilçe ile özdeşleşen bir benzetme haline dönüşürken, aynı hedefle yola çıkılan ve emek harcanan yarışma sonucu belirlenen benzer bir sloganın ve logonun tozlu raflara kaldırılması, tanıtıma verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır