Düzce Lokantacılar Odası Başkanı Metin Çevik, lokantacıların arasında az da olmakla birlikte kayıt dışılığın olduğunu, bu durumun ortadan kalkması için mücadele ederken aynı zamanda yemek üreten işyerlerinde hijyenin sağlanmasına yönelik çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Çevik, Öncü mikrofonlarına yaptığı açıklamada, yemek hizmeti veren işyerlerinde hijyenik koşulların sağlanması için özel bir   sağlık kurumu ile anlaştıklarını, isteyen işyerlerinin bu hizmetten faydalanabileceğini ifade etti. Çevik, Hijyen ile ilgili sorunların daha ziyade odaya kayıtlı olmayan birkaç işyerinde ortaya çıktığını dile getirdi.

Lokantacıların piyasadaki durgunluktan olumsuz  etkilendiğini söyleyen Lokantacılar odası Başkanı Metin Çevik, işyeri sahiplerinin daha önceleri yemek ısmarlayacak tanıdıklar aradığını, girdi maliyetlerinin artması ve piyasadaki durgunluk nedeniyle bu durumun ortadan kalktığını ifade etti. Çevik, post makinelerinin veresiye sıkıntılarını oldukça hafiflettiğini de söyledi.

Üyelerine bağkur primleri, vergileri gibi yükümlülüklere uymaya davet eden Çevik, bu konuların ileriye dönük sıkıntılara yol açmaması için titiz davranılması gerektiğini  sözlerine ekledi.